Sterren op TV

Ayfer Koç vrouw van Pieter Omtzigt (CDA)

Laatst geupdate 30th december, 2022 op 11:15 am

Ayfer Koç is de vrouw van Pieter Omtzigt, lid van de Tweede Kamer namens de CDA (Christen-Democratisch Appèl) en kandidaat-lijsttrekker tijdens de partijverkiezingen medio 2020. Hij nam het daarin op tegen Hugo de Jonge. Omtzigt stapte in 2009 in het huwelijksbootje met zijn vrouw Ayfer Koç.

Ayfer Koç vrouw Pieter Omtzigt

Ayfer Koç is geboren in Turkije, maar vluchtte op negenjarige leeftijd naar Nederland omdat haar Syrisch-orthodoxe ouders werden vervolg voor hun geloofsovertuiging. “Zo mochten we bepaalde functies niet bekleden, zoals burgemeester, rechter of politieman. Als kind werd ik, evenals andere christelijke kinderen, onderweg naar school weleens uitgescholden of met stenen bekogeld”, vertelde Ayfer Koç al eens aan het CIP.

Ayfer Koç vluchtte vanuit Turkije naar Nederland

“Familieleden belandden achter de tralies. Het werd onveiliger en steeds meer christenen vertrokken naar de grote stad of naar het buitenland. Mijn ouders wilden hun kinderen een goede toekomst geven en vertrokken naar Nederland.”

Na vijf jaar kreeg de huidige vrouw van Pieter Omtzigt een verblijfsvergunning. “Ik heb een enorme drive, omdat mijn ouders huis en haard verlieten om hun kinderen een betere toekomst te geven. Daarnaast wil ik iets teruggeven aan de samenleving, juist omdat ik me altijd enorm welkom heb gevoeld in Nederland.” Dat doet Ayfer Koç nu onder meer door zich als CDA-fractieleider in Enschede in te zetten voor een betere samenleving.

Pieter Omtzigt kandidaat lijsttrekker CDA

De in Den Haag geboren Pieter Omtzigt zit al sinds 2003 namens het CDA in de Tweede Kamer. Zijn speerpunten zijn pensioenen, belastingen, het nieuwe zorgstelsel, de vernieuwing van de sociale zekerheid en buitenlandse zaken.

Op 25 juni stelde Pieter zich verkiesbaar als kandidaat voor het lijsttrekkerschap bij CDA. Hij ging daarin de strijd aan met ‘corona-minister’ Hugo de Jonge, nadat eerder al Mona Keijzer en Martijn van Helvert werden verslagen. Wij hebben zo een vermoeden dat zijn vrouw Ayfer Koç in ieder geval wel op Pieter Omtzigt heeft gestemd!

Dit bericht bekijken op Instagram

Met Winfried Baijens NOS-debat #gemeenteraadsverkiezingen #nosdebat

Een bericht gedeeld door Ayfer Koç (@ayferkoc1) op