Sterren op TV
Arlette Adriani

Arlette Adriani: presentatrice van belspelletjes, Ongehoord Nieuws en haar privéleven

Arlette Adriani is een Nederlandse presentatrice en model. Ze was geboren op 2 juni 1975 in het Nederlandse Alphen aan de Rijn. Nadat ze de havo had afgerond, volgde Adriani de vooropleiding van de Utrechtse toneelschool en de acteursopleiding ‘Het Collectief’ in Amsterdam. Met deze achtergrond in acteren heeft ze verschillende gastrollen gespeeld in onder andere ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’, ‘Goudkust’ en ‘Westenwind’. Daarnaast speelde ze ook een gastrol in de speelfilm ‘Ik Ook van Jou’ (Ruud Hemert) en de hoofdrol in de semi-professionele musical ‘Het Stroomt’. Naast het acteren, is Adriani ook actief als balletdanseres. Eerder deed ze ook mee aan het programma ‘Soaptalent’ van Carlo Boszhart waarbij ze zochten naar getalenteerde sterren voor soaps. In 2022 werd ze bekend als presentatrice voor Ongehoord Nederland.

Inhoudsopgave

Arlette’s presentatrice carrière

In 2003 tot en met 2007 presenteerde Arlette Adriani verschillende Nederlandse belspellen. Hierbij moesten de kijkers een vraag oplossen die op de televisie kwam te staan en vervolgens het nummer bellen die op de beeldbuis verscheen. Zulke spellen werden geleid door presentatoren, waaronder dus Arlette. Hierna presenteerde ze ook ‘Puzzeltijd’ en ‘Vragenvuur’ op televisiezender RTL 4 en spelshows als ‘Game On’, ‘NerveControl’ en ‘SBS Games’ op televisiezender SBS. Daarnaast was ze ook te zien op Astro TV, waarbij kijkers kunnen bellen voor een astrologisch antwoord op al hun levensvragen.

Na de succesvolle presentatieklussen die Adriani deed bij RTL 4 en SBS, ging ze tussen 2011 en 2015 ook ‘De Wekelijkse Lottotrekking’ en het Teleshopprogramma ‘Dit Is Mijn Toekomst’ (RTL) presenteren. Ook bij programma’s van SBS Sports deed ze het goed: live verslagen van dartwedstrijden, de oefenwedstrijden van het Nederlands Elftal en Domino Day 2005 en 2006. Tegenwoordig is Arlette Adriani werkzaam bij ‘Ongehoord Nederland’. Dit is een programma welke wordt uitgezonden via YouTube en te zien is bij NPO vanaf 22 februari 2022. In dit programma staan de vrije, pluriforme meningen en het behoud van de Nederlandse cultuur centraal.

Presentatrice Ongehoord Nederland

Samen met Ahmed Aarad, is Arlette Adriani, presentatrice bij het tamelijk nieuwe programma ‘Ongehoord Nederland’. Dit programma is bedoeld om mensen hun mening te laten geven die volgens de omroep in het verleden ongehoord werden. Meningen die tegen de politieke correctheid in gaat van actuele talkshows. Het programma is een actualiteiten gerichte omroep die vanaf februari 2022 te zien is op TV en te beluisteren is via podcasts. Hierin bespreken de presentatoren en hun gasten het nieuws vanuit een ander perspectief, zonder een blad voor de mond. Ongehoord Nederland is opgericht door Arnold Karskens.

Winnares Sonja Barend Award

Op 21 februari 2021 won Arlette Adriani de Sonja Barend Award voor het beste tv-interview. Met haar zakelijke en informatieve interview met Irene Best, directeur van Decupré, gooide ze hoge ogen en won ze de Sonja Barend Award. Ze wist met haar warme glimlach Irene commerciële uitdrukkingen uit te lokken over het visco-elastische traagschuim, gecombineerd met koud schuim, van de Decupré matrassen. De presentatrice in Arlette komt naar boven wanneer je haar gerichte en prikkelende vragen hoort stellen waardoor ze Irene Best soms wel wat in het nauw drijft. Dit is overigens niet ongemakkelijk om naar te kijken, mede door het comfortabele matras waar ze op lijken te zitten.

Relatie met Diederik Winter

Arlette Adriani heeft in interviews of haar programma’s het zelden over haar privéleven. Alleen op haar Facebook-pagina wordt duidelijk dat ze moeder is van een zoon, samen met haar vriend Diederik Winter. Hun relatie gaat al een tijd terug. Het is niet duidelijk hoe Arlette haar vriend heeft leren kennen.