Sterren op TV
Anouk Vetter Rio

Auteur: Senna Reimink

Datum: 3 juli 2016

Laatst Geüpdatet: 17 augustus 2023

Zevenkampster Anouk Vetter gaat naar Rio de Janeiro

Anouk Vetter is in de zomer van 2016 een van de sportsters die we voorbij gaan zien komen in Brazilië. De 23-jarige atlete uit Amsterdam kwalificeerde zich voor de Olympische Spelen van 2016. In Rio zal ze haar kwaliteiten gaan tonen op de zevenkamp en er ongetwijfeld alles aan gaan doen om met een gouden plak terug te keren naar Nederland.

Anouk Vetter leeft voor atletiek

Al van jongs af aan houdt Anouk Vetter zich bezig met atletiek. Zo was ze al van jongs af aan te vinden op de atletiekbaan en de liefde voor die sport kwam niet uit de lucht vallen. Zowel haar vader als haar moeder bouwde al naam op in de atletiek. Zo wist haar moeder meerdere keren Nederlands kampioen te worden, terwijl haar vader al jarenlang trainingen verzorgt. Anno 2016 doet Ronald Vetter dat overigens nog altijd, alleen is hij tegenwoordig de trainer van Anouk.

Anouk Vetter besloot op dertienjarige leeftijd om het sporten serieus aan te pakken. Vanaf dat moment was ze drie avonden per week te vinden op de atletiekbaan. Ook volgde ze op dat moment de Havo en uiteindelijk behaalde ze haar diploma. Vervolgens ging ze aan de slag op het VWO en tegenwoordig studeert ze aan de Radboud Universiteit van Nijmegen.

Anouk Vetter op de Olympische Spelen

De in Arnhem woonachtige Anouk wist al in mei 2015 een ticket af te dwingen voor de Olympische Spelen. Tijdens het meerkampgala in Götzis behaalde zij tegelijkertijd met Nadine Broersen, Nadine Visser en Pieter Braun de limiet om in actie te mogen komen op de Olympische Spelen van 2016. Tijdens dat toernooi gaat Anouk Vetter ongetwijfeld voor het hoogst haalbare.

De OS beginnen voor Anouk op 12 augustus met om 14.35 uur de 100 meter horden. In 2015 deed deze babe al goede zaken door op de eerste plek te eindigen tijdens de internationale zevenkamp van Ratingen. In 2016 ging Anouk Vetter er met goud vandoor tijdens de NK indoor verspringen. Bij het meerkampgala in Götzis kwam de op 4 februari 1993 geboren Anouk in 2016 niet verder dan een achtste plaats.

Anouk Vetter is te volgen via Twitter, Instagram en Facebook.