Sterren op TV
Anouk Kamp Het Mooiste Meisje van de Klas

Anouk Kamp in Het Mooiste Meisje van de Klas

Anouk Kamp is te zien in Het Mooiste Meisje van de Klas. Deze jongedame is geboren in Leidschendam-Voorburg en woont tegenwoordig in Tilburg. Als jonge vrouw leek ze de wereld aan haar voeten te hebben liggen. Op haar 28ste ging het echter volledig mis. Anouk kreeg een zware hersenbloeding en ondervindt daar nu op 51-jarige leeftijd nog altijd hinder van. De andere dames die we dit seizoen zien, zijn Caroline (3 april), Natascha (10 april), Esther (17 april), Esther (24 april) en Linda (7 mei).

Anouk Kamp in Het Mooiste Meisje van de Klas

Anouk Kamp doet mee aan Het Mooiste Meisje van de Klas, ze is in de aflevering van maandag 1 mei te zien. Het was op het Cobbenhagen College in Tilburg waar ze de nodige indruk achterliet. De jongens vielen als een blok voor Anouk. Naast de looks, beschikt Anouk echter ook over de brains.

Pas als ze haar vwo-diploma behaald heeft, besluit ze Berkel-Enschot achter zich te laten en in Amsterdam een nieuw onderkomen te vinden. Samen met Tanja Jess feest ze erop los, totdat het verschrikkelijk misgaat.

Anouk Kamp getroffen door zware hersenbloeding

Anouk Kamp kreeg op haar 28ste een zware hersenbloeding en heeft daar nog altijd last van. “Ik kan me er niets van herinneren. Ik weet dat ik net in Amsterdam woonde met mijn toenmalige vriend. Ik was artsenbezoeker, ik heb twee maanden training gehad. Ik heb die dag, het was mijn eerste of tweede werkdag, artsen bezocht. Ik ben ‘s avonds thuis gekomen en toen kwam mijn toenmalige partner thuis en toen had ik op de bank gezeten met hoofdpijn en die hield aan”, vertelde Anouk, die ambassadeur is van de Hersenstichting, al eens aan Pauw.

“En waar wij woonden, woonde een arts boven ons. Die heeft hij gebeld en die is gekomen. Die heeft toen redelijk snel gesignaleerd dat het ernstig was. Die heeft de ambulance gebeld en naar het AMC gebracht. Ze hebben een scan gemaakt van mijn hoofd en toen bleek dat ik ben geboren met een AVM en dat is een knoop in je bloedvaten.”

De artsen ondernamen direct actie en sindsdien is het leven van Anouk flink veranderd. Ze mist de helft van haar gezichtsvermogen en haar kortetermijngeheugen is beschadigd. “Facebook is mijn geheugen geworden. Ik ben gedesoriënteerd in tijd, plaats en ruimte, dus ik weet niet welke dag het vandaag is of hoe laat het is. Ik leef écht in het hier en nu”, aldus Anouk in gesprek met Jinek. In Het Mooiste Meisje van de Klas gaan we zien hoe Anouk, die tegenwoordig moeder is van een zoontje, het uiteindelijk vergaan is.

Anouk Kamp is te volgen via Facebook.