Sterren op TV
Annemieke Schollaardt

Auteur: Senna Reimink

Datum: 19 november 2015

Laatst Geüpdatet: 19 november 2015

Annemieke Schollaardt via 3FM naar Wie Is De Mol?

Annemieke Schollaardt is in 2016 één van de kandidaten van Wie Is De Mol?. Annemieke is natuurlijk bekend als dj van 3FM, waar ze sinds halverwege de 00’s radio maakt voor de AVROTROS. Annemieke Schollaardt heeft bovendien een zeer bescheiden verleden als actrice, waarover later meer.

Als dj van een radiostation behoor je tegenwoordig al snel tot de Bekende Nederlanders. Waar vroeger alleen de stem van de dj bekend werd via de radio, kunnen we hier tegenwoordig steeds beter een hoofd bij plakken. Bij Annemieke Schollaardt hebben we hetzelfde. Door de verschuiving naar internetradio kunnen we ook het gezicht achter de stem zien, via de webcam in de studio. Bovendien is 3FM ook vaak op de nationale televisie te zien als er verslag gedaan wordt van een festival, zoals bijvoorbeeld Lowlands of Pinkpop. Zo ontdekte Nederland dat Schollaardt niet alleen een ontzettend fijne stem heeft om naar te luisteren, maar dat het totale plaatje gewoon klopt. Annemiek ziet er hartstikke leuk uit.

Annemieke Schollaardt in Wie Is De Mol?

Een bijkomend voordeel van de toenemende bekendheid van radio dj’s is dat ze ook steeds vaker te zien zijn in andere programma’s op televisie. Zo zijn ze bijvoorbeeld te gast bij talkshows, zoals De Wereld Draait Door, Pauw en RTL Late Night en daarnaast maken ze kans om uitgenodigd te worden voor een spelshow.

Annemieke Schollaardt is op die manier in Wie Is De Mol? terecht gekomen. Vanaf januari 2016 zal blijken hoe Schollaardt het er van afbrengt in Wie Is De Mol? of zou ze zelf de mol zijn dit jaar in WIDM?. Hoewel Annemieke Schollaardt helemaal gek is van muziek heeft ze er niet voor gestudeerd om dj van een radiostation te worden. Ze is er echt ingerold.

Toevallige radiocarrière voor Annemieke Schollaardt

Voor haar studie pedagogiek vertrok Ade blondine namelijk voor een stage naar Curaçao. Om het allemaal te kunnen bekostigen zocht Annemieke Schollaardt een bijbaantje en zo kwam ze bij Dolfijn FM uit. Hier maakte ze haar eerste vlieguren als radio dj. Daarna kon ze aan de slag bij TROS Paradise en via die contacten kreeg ze eenmaal terug in Nederland de kans om radio te maken bij de TROS. Zo is Annemieke bij 3FM terecht gekomen en was ze in 2009 de tweede vrouw in het Glazen Huis, na Claudia de Breij.

Leuke weetjes over Annemieke Schollaardt

  • In 2004 had ze een mini acteerklus voor de RTL-serie De Erfenis
  • Ze gebruikt platenhoezen van bands met slappende bassisten als behang
  • Won meerdere malen de Radiobitch voor Beste Presentatrice
  • Won in 2011 de Zilveren Radioster Vrouw
  • Annemieke Schollaardt is een MILF, in 2012 kreeg ze een dochter van Phil Tilli

Je kunt Annemieke Schollaardt volgen op Twitter, Instagram en Facebook