Sterren op TV
Annemarie Heel Holland Bakt

Auteur: Senna Reimink

Datum: 29 augustus 2016

Laatst Geüpdatet: 8 oktober 2022

Annemarie Pronk onwijs fanatiek in Heel Holland Bakt

Annemarie Pronk wil op traditionele wijze Heel Holland Bakt zien te winnen. Want de dertiger mag dan wel overkomen als een vrolijke moeder, eigenlijk is ze onwijs fanatiek. Een slechte eigenschap, zo vindt ze zelf. “Maar in Heel Holland Bakt is dat misschien wel een leuke eigenschap”, zegt Annemarie.

De 38-jarige Annemarie woont in Den Haag, terwijl ze om de hoek op Scheveningen geboren en getogen is. “Ik werk bij het Leger des Heils, daar ben ik leidinggevende van de intakeafdeling. Daar zien we alle cliënten en bekijken of de hulp die we aanbieden goed kan aansluiten”, vertelt Annemarie in het introductiefilmpje van Heel Holland Bakt.

Zingen en bakken hobby’s van Annemarie

Behalve in de keuken staan heeft de brunette nog een grote hobby. “Ik zing in twee koren en ik zing ook veel met mijn broer. Soms ook op bruiloften. Zingen en bakken zijn mijn grootste hobby’s. Dan heb ik even tijd voor mezelf en dat is ook wel heel leuk als je het heel druk hebt.” Waarom bakken zo leuk is kan Annemarie goed omschrijven. “Het is heel ontspannend. Het leukste vind ik om iets te creëren. Ik ben wel een traditionele bakker. Ik houd van gewoon Hollandse dingen, niet te veel tierelantijntjes. Ik vind niets erger dan een taart die er fantastisch uit ziet en vervolgens walgelijk smaakt. Eten moet ten eerste lekker zijn en daarnaast ben ik wel iets perfectionistisch. Het moet er dan toch wel mooi uitzien.”

Zelf ook voor jury gespeeld

Mocht Annemarie voor de strenge jury van Heel Holland Bakt verschijnen, dan zal dat voor haar niet nieuw zijn. Ze weet namelijk wel hoe dat werkt. “Ik ben bijna vijftien jaar getrouwd met Michiel en samen hebben we vier leuke dochters. Als ik met mijn dochters bak, dan maken we vaak cupcakes. Soms doen we dan ook een wedstrijd en dan ben ik de jury. Dan mag ik proeven en cijfers uitdelen. Dat is heel leuk om te doen.”

Annemarie wil minimaal finale HHB

Heel Holland Bakt halen is voor Annemarie al mooi, máár nu wil ze meer. Veel meer. “Dat ik mee mag doen aan Heel Holland Bakt vind ik heel leuk. Het voelt als een soort avontuur dat ik begonnen ben. Als een kind dat op een schoolreisje gaat. Ik ben wel heel fanatiek, ook met spelletjes. Dus ik wil echt winnen, daar ga ik echt voor. In Heel Holland Bakt is dat wel een leuke eigenschap, maar in het dagelijks leven voor mijn tegenstanders met spelletjes niet altijd. Ik denk heel vaak dat het me wel lukt. Ook als ik 99-1 achter sta denk ik nog dat ik kan winnen. Dus dat is wel een goede eigenschap. Ik wil minstens tot de finale komen, daar ga ik voor.”