Sterren op TV
Annemarie Landman EditieNL

Annemarie Landman is verslaggeefster EditieNL

Annemarie Landman is één van de gezichten die we graag voorbij zien komen bij Editie NL. Annemarie werkt al een aantal jaar als verslaggeefster bij het programma en kwam daardoor al voorbij in de nodige afleveringen van het nieuwsprogramma van RTL 4. Maar wie is deze dame eigenlijk?

Wie is Annemarie Landman?

De in 1986 geboren Annemarie Landman heeft in de afgelopen tijd naam gemaakt als verslaggeefster van Editie NL, maar heeft al een aardige weg afgelegd alvorens ze daar terechtkwam. De in Amsterdam woonachtige Annemarie studeerde tussen 2003 en 2007 aan de Hogeschool van Utrecht. Daar volgde ze de opleiding journalistiek. Tegelijkertijd met haar studie aan de Hogeschool van Utrecht, was Landman ook als journalist werkzaam bij De Gelderlander. Tussen 2005 en 2007 werkte ze bij het regionale dagblad.

In 2010 ging Annemarie opnieuw studeren. Met haar journalistiek-diploma op zak, koos ze voor een master-studie aan de Universiteit van Amsterdam. Uiteindelijk slaagde ze in 2012 Cum Laude voor haar studie Communicatiewetenschap.

Annemarie Landman bij EditieNL

Annemarie Landman trekt voor haar werkzaamheden als verslaggeefster bij EditieNL stad en land door om aan leuke items te komen. Zo nu en dan gaat er echter ook wel eens iets mis tijdens het opnemen van een item. Zo kwam Landman in 2015 uitgebreid in het nieuws nadat ze was opgepakt door de politie. Annemarie vroeg zich voor een aflevering van EditieNL af hoe er gereageerd zou worden op accessoires met wapens. Gewapend met een tas met een 3D-geprint pistool en een paraplu met de vorm van een jachtgeweer als handgreep, trok Annemarie erop uit. Het leverde haar uiteindelijk een aanhouding en 300 euro boete op.

Normaliter gaan de dagen van Annemarie Landman er overigens gemoedelijker aan toe, al is het duidelijk dat ze niet gauw items uit de weg gaat. De bijnaam van Annemarie kennen we inmiddels overigens ook. Zo noemde Daphne Lammers haar collega onlangs live in een uitzending Ans, een moment waar Landman hartelijk om kan lachen.

Wil je meer te weten komen over Annemarie Landman? Ze is te volgen via Instagram en Twitter.