Sterren op TV
Annemarie Brohm The Voice of Holland

Auteur: Senna Reimink

Datum: 12 november 2016

Laatst Geüpdatet: 7 maart 2017

Annemarie Brohm van Leaf in The Voice of Holland

Annemarie Brohm doet mee aan The Voice of Holland. Alhoewel ze in de laatste jaren naar de achtergrond is verdwenen, heeft deze dame op zeer jonge leeftijd al het één en ander bereikt. Annemarie was namelijk één van de leden van de populaire band Leaf en daarmee werd een enorme hit gescoord. Nadat de band uit elkaar viel, bleef het lange tijd stil rondom Annemarie en ging ze zelfs buiten de muziek aan het werk. Met TVOH krijgt ze een nieuwe kans.

Inhoudsopgave

Annemarie Brohm in TVOH

Annemarie Brohm is één van de deelnemers aan The Voice of Holland seizoen zeven. De talentenjacht kan de carrière van Brohm nieuw leven in blazen en haar keuze om mee te doen aan TVOH is volgens ons dan ook zeker geen verkeerde keuze. Tijdens de Blind Auditions zong ze het nummer What’s Up van 4 Non Blondes. Alhoewel ze nog even twijfelde of er wel stoelen zouden draaien, overtuigde ze coach Ali B en Guus Meeuwis.

Meeuwis was als eerst overtuigd van de zangkwaliteiten van Annemarie, die duidelijk opgelucht was vanwege het feit dat ze door was. Sanne Hans baalde uiteindelijk wel dat ze niet door had dat de Leaf-zangeres meedeed. De keuze van de dame viel uiteindelijk op Guus, die lovende woorden over had voor Brohm. “Ik heb gedrukt omdat ik een beetje zenuwen voelde en ik ga drukken om te motiveren. Het moment dat het gebeurde, ging het sky high.”

Annemarie Brohm in de Battles

Annemarie Brohm was de eerste kandidaat die op vrijdag 2 december te zien was in de Battles. De enorm zenuwachtige Brohm kreeg van Guus Meeuwis in het Philips Stadion te horen tegen wie ze het op moest gaan nemen. Brohm kreeg CPG aan zich gekoppeld. Een trio waar ze wel wat van vond. “Nee, nee, nee. Ik dacht: Niet jullie, niet jullie”, vertelde Annemarie. Guus koos niet voor niets voor deze merkwaardige battle. “Ik denk dat jij de enige bent in dit team die is opgewassen tegen die geweld.” Het nummer dat ze moesten gaan zingen, is Free Your Mind van En Vogue. “Oh My God, dat is echt heel hoog”, vertelde Annemarie. Uiteindelijk wist Brohm zich te kronen tot winnares van de battle. De voorkeur van zowel Waylon als Sanne Hans ging ook naar Annemarie. Met het nummer Hotter Than Hell van Dua Lipa kon Annemarie haar coach Guus Meeuwis in de knockouts niet overtuigen.

Annemarie Brohm van Leaf

De inmiddels 32-jarige Annemarie Brohm vormde samen met vier andere studenten de band Leaf op, terwijl ze nog studeerde aan de Rockacademie in Tilburg. Met die band werd een gigantische hit geleverd: Wonderwoman. “Wij hebben daar toen landelijk een hele grote hit mee gehad en echt onwijs veel leuke dingen gedaan. Vrienden van Amstel, wat 10 keer Ahoy is, Malieveld hebben we gedaan”, vertelde Annemarie Brohm.

Toch rolde het geld bij Annemarie niet binnen na de hit. “Mensen denken echt dat als je een dikke hit hebt, dat je dan nul problemen meer hebt qua geld. Uiteindelijk heb ik een laptop, een tweedehands goedkope auto en mijn rijbewijs ervan gekocht. En de rest ie eigenlijk zo weinig dat je daar al bijna niet meer van rond kan komen”, vertelde Brohm.

Een tweede plaat met Leaf zat er uiteindelijk niet in en dat had volgens de zangeres een duidelijke reden. “We hadden heel veel optredens, in korte tijd en waren jong. Dan moet er een tweede plaat komen. De één wil dit, de ander wilt dat. Het was gewoon te veel”, aldus Annemarie, die haar heil elders zocht en tegenwoordig werkzaam is bij een vluchtelingenopvang in Haarlem.

Annemarie Brohm is te volgen via Instagram, Twitter en Facebook.

Bekijk de andere deelnemers van Team Guus Meeuwis uit The Voice of Holland 2016 CPG | Rachel Kramer | Melany Sharon | John Vooijs | Vannessa Thuyns | Mike Ott | Katell Chevalier | Stephanie van Rooijen | Nils Krake | Thijs Pot | Zoë de Sanders

Geplaatst door AnnyMusic op dinsdag 24 januari 2012

Geplaatst door AnnyMusic op vrijdag 26 september 2014