Sterren op TV
Annechien Steenhuizen NOS Journaal

Auteur: Senna Reimink

Datum: 18 januari 2017

Laatst Geüpdatet: 19 oktober 2022

Annechien Steenhuizen presentatrice NOS Journaal

Annechien Steenhuizen is presentator bij het NOS Journaal. Voordat ze bij de NOS terecht kwam, had ze echter al een aardige carrière achter de rug. Ze houdt zich al sinds jaar en dag bezig met het nieuws, al begon haar werkleven eigenlijk bij RTL. Daar was ze drie jaar werkzaam, voordat ze de volgende stap zette in haar loopbaan. Pas in 2009 kwam Annechien voor het eerst voorbij als presentatrice van het NOS Journaal en promoveerde naar het acht uur journaal.

Inhoudsopgave

Wie is Annechien Steenhuizen?

De 39-jarige Annechien Steenhuizen timmert hard aan de weg als presentatrice. Nadat ze geslaagd was aan het Revius Lyceum in Doorn, ging ze aan de slag op de School voor Journalistiek in Utrecht. Die studie rondde ze binnen vier jaar af, waarna het tijd werd om de eerste stappen op een redactie te zetten. Dat deed Annechien als redactrice bij het RTL Nieuws. In 2002 maakte Steenhuizen de overstap naar U Vandaag, waar ze aan de slag ging als radioverslaggeefster en televisiepresentatrice. Voor het eerst verscheen Annechien dus ook voor de camera.

Nog voordat Steenhuizen in 2009 terecht kwam bij het NOS Journaal op 3 en NOS op 3, was ze ook nog te zien als Jakhals in De Wereld Draait Door. Sinds dat ze bij de NOS terecht is gekomen, is ze eigenlijk alleen nog maar omhoog geklommen. Zo ging ze in 2011 aan de slag met het NOS Journaal en duurde het daarna niet vrij lang meer voordat ze ook het NOS Journaal om acht uur mocht presenteren. Daar volgde ze Sacha de Boer op als toch wel de belangrijkste presentatrice, want het acht uur journaal van de NOS is toch de kers op de taart.

Kledingkeuze Annechien Steenhuizen

Als je om de week op een belangrijk tijdstip op tv bent, is het niet vreemd dat er uitgebreid over je gesproken wordt op social media. Bij de 39-jarige Steenhuizen ging dat in de afgelopen jaren vooral om haar kledingkeuze. Zo werd ze in maart 2016 verweten een Teletubbie-outfit te dragen.

Ze zou volgens menig kijkers geïnspireerd zijn door niemand minder dan Tinky Winky. Het paarse pak kon maar op weinig lovende woorden rekenen. Niet veel later was het in 2016 weer raak. Toen ging het massaal over de grijze jurk van Annechien met haar hoge, rode hakken. Die kledingkeuze beviel de kijkers overigens wel. Ook een Star Trek-outfit bereikte het nieuws.

Annechien Steenhuizen moeder van twee

Annechien Steenhuizen is ook al enige tijd moeder. Wie haar vriend is, heeft ze tot op de dag van vandaag geheim gehouden. Maar de namen van haar kinderen zijn wel bekend. Zo werd ze in september 2012 moeder van dochter Vesper. Ruim twee jaar later kwam zoontje Riff te wereld.