Sterren op TV
Anne-Wytske Hoekstra Holland's Next Top Model HNTM

Anne-Wytske Hoekstra van tegenslag tot Holland's Next Top Model

Anne-Wytske Hoekstra heeft in haar leven al de nodige tegenslag moeten verwerken, maar toch doet ze mee aan Holland’s Next Top Model. Deze knappe jongedame is één van de deelneemsters van het negende seizoen van HNTM. Ze behoort met haar 21 jaar tot de al wat oudere deelnemers van seizoen negen. In het verleden blijkt ze al eens een modellencontract in de wacht gesleept te hebben.

Anne-Wytske Hoekstra in HNTM

De 21-jarige Anne-Wytske Hoekstra gaat in 2016 een gooi doen naar de titel Holland’s Next Top Model. Deze jongedame liet in haar voorstelvideo van HNTM al weten uit te kijken naar haar avontuur, dat ze lang geheim moest houden. “Ik ben Anne-Wytske. Ik ben dit jaar kandidaat in Holland’s Next Top Model 2016. Het is ongelooflijk spannend om dat eindelijk mede te kunnen delen. Ik heb heel erg lang mijn mond dicht moeten houden”, zo vertelde Anne-Wytske. De in Renkum woonachtige Hoekstra had al op jonge leeftijd de droom om als model aan de slag te gaan en dat gebeurde op dertienjarige leeftijd ook daadwerkelijk door aan de slag te gaan bij Max Models. Getuige een interview met De Gelderlander liep haar carrière daar echter anders dan gepland door de ziekte van Lyme en haar focus op school. Ook werd ze nog eens getroffen door de ziekte van Pfeiffer. Nu is ze echter klaar om écht als model aan de slag te gaan.

Wie is Anne-Wytske Hoekstra?

Anne-Wytske Hoekstra blijkt nog bij haar ouders thuis te wonen en gestopt te zijn met haar studie. Ze was in Arnhem bezig aan haar studie International Business and Management en haalde daar zelfs haar propedeuse. Omdat economie toch niet echt iets voor haar was, besloot ze met die studie te stoppen. “Ik heb nu een tussenjaar, om uit te vinden wat ik echt wil. Holland’s Next Topmodel kwam op mijn pad. Wat als ik win? Dan ga ik reizen, als model de wereld over. Ik ben daar klaar voor”, aldus Anne-Wytske tegenover De Gelderlander. Mocht je deze jongedame in haar vrije tijd tegenkomen, kan het overigens maar zo zijn dat ze aan het golfen is of op pad is met haar hond Hannah. Daarmee blijkt ze beste maatjes te zijn. Ook fotograferen is één van haar hobby’s.

Anne-Wytske Hoekstra is te volgen via Instagram en Facebook.