Sterren op TV
Anne-Marie Fokkers Ziggo Sport

Auteur: Senna Reimink

Datum: 11 augustus 2017

Laatst Geüpdatet: 23 december 2022

Anne-Marie Fokkens via Omroep Brabant naar Ziggo Sport

Anne-Marie Fokkens presenteert voor Ziggo Sport en Omroep Brabant. Bij laatstgenoemde omroep is de blondine al jarenlang te zien in de programma’s Onder Ons en Booming Brabant. Bij Ziggo Sport gaat Anne-Marie Fokkens aan de slag voor het programma Deportivo United.

Anne-Marie Fokkens bij Ziggo Sport

Anne-Marie Fokkens is op Ziggo Sport sinds de zomer van 2017 het nieuwe vaste gezicht in Deportivo United. Dit voetbalprogramma wordt in het weekend op zowel zaterdag als zondag in de avond uitgezonden. In Deportivo United behandelt Anne-Marie Fokkens de livewedstrijden die door het betaalkanaal uitgezonden worden. Ze bespreekt de wedstrijden met verschillende analisten van Ziggo Sport, zoals Wim Kieft, Aad de Mos en Youri Mulder.

Als vast gezicht van een voetbalprogramma op Ziggo Sport komt Anne-Marie Fokkens terecht in een mannenwereld, maar dat deert haar niets. “Ik vind het gaaf om in een mannenwereld een vrouwelijke touch toe te voegen”, vertelde ze op de website van haar nieuwe werkgever. “Er is meer dan alleen het spel en dat is precies wat vrouwen kan betrekken bij volksvermaak nummer 1. Laat dat nou precies zijn wat wij gaan brengen. Stats, facts en vooral heel veel fun. Zit die man straks lekker op de bank met z’n vrouw te juichen!

Overigens is Anne-Marie niet de enige vrouwelijke aanwinst voor Ziggo Sport. Ook Aicha Marghadi maakte de stap naar de sportzender, om daar eveneens voor Deportivo United te gaan werken.

Anne-Marie Fokkens bij Omroep Brabant

Voor Anne-Marie Fokkens begon het allemaal bij Omroep Brabant. Fokkens is overigens niet in Brabant geboren. Op 10 oktober 1982 werd zij namelijk geboren in het Limburgse Roermond. Toch zal Anne-Marie zich een Brabantse voelen. Ze groeide namelijk op in Veldhoven en kwam uiteindelijk dus bij Omroep Brabant terecht. Daar presenteerde ze verschillende programma’s. Zo besprak ze in Booming Brabant het laatste nieuws uit de provincie aan een digitale tafel, waarop de onderwerpen te zien waren. Ook is Anne-Marie Fokkens presentatrice van Onder Ons, eveneens op Omroep Brabant, maar het begon daar allemaal voor de blondine met Zap.

Naast haar televisiewerk lijkt Anne-Marie Fokkens zich ook met fashion bezig te houden. Hoewel haar website niet volledig up to date lijkt, is er een shop aanwezig. Maar met I Am Productions lijkt ze op de achtergrond te werken aan sieraden, zo blijkt ook op posts op haar social media.

Volg Anne-Marie Fokkens op Instagram en Facebook