Sterren op TV
Anne Alex Adema Een huis vol

Auteur: Senna Reimink

Datum: 18 december 2017

Laatst Geüpdatet: 18 december 2017

Anne en Alex Adema terug in Een huis vol met hun vierling

Anne en Alex Adema doen weer mee aan Een huis vol. De twee leerden we eerder al kennen in het programma, maar geven graag weer een kijkje in hun leven. Alex en Anne kregen de schrik van hun leven toen Anne zwanger bleek te zijn van een vierling. De vier dames zijn inmiddels drie jaar oud en hebben van alles te vertellen. Daarnaast hadden Alex en Anne ook al twee andere kinderen.

Anne en Alex kregen onverwachts een vierling

Anne en Alex Adema uit Een huis vol kregen onverwachts een vierling. Het stel dacht zwanger te zijn van slechts één baby, maar al bij de eerste echo bleek er veel meer aan de hand. Het koppel uit het Overijsselse Bathmen kon een vierling verwachten. En dat terwijl ze al de trotse ouders waren van Ymre van acht en Meike van vijf.

De eerste periode van de baby’s verliep ook niet helemaal vlekkeloos. Al na 26 weken was er ontsluiting voor Anne en met 27 weken werden de baby’s Aukje, Eefke, Hiske en Jinthe geboren. “Ze varieerden in gewicht van 855, 960, 1020 tot 1040 gram. Het was een ontzettend spannende en emotionele tijd. Zo moesten de meisjes warm gehouden worden door de couveuse en onder UV-lampen liggen tegen geelzucht. Twee van hen moesten gelijk aan de beademing en ook kregen ze hersenscans en bloedtransfusies”, vertelde Alex al eens aan Gul. Uiteindelijk zijn de dames er goed vanaf gekomen en zijn ze inmiddels alweer drie jaar oud.

Anne en Alex in Een huis vol

Anne en Alex doen weer mee aan Een huis vol. Hun vierling is inmiddels uitgegroeid tot echte peuters en dat hebben Anne en Alex de afgelopen periode ook wel gemerkt. De dames vinden het geweldig om ‘Nee!’ te roepen en hun ouders worden dan ook flink bezig gehouden.

Het is nu aan de ouders om de vier kinderen zindelijk te maken. In Een huis vol zullen we de ouders dan ook ongetwijfeld een aantal keer in de weer zien met de potjes. Hoe het verder gaat met de familie Adema zien we vanaf maandag 18 december op NPO 1.

De andere gezinnen in Een huis vol zijn van Rob en Thaila Buddenbruck en van Jay Lopez.

De familie Adema is te volgen via Facebook.