Sterren op TV

Anna van der Eerden de vrouw van Klaas van der Eerden

Anna van der Eerden is de vrouw van Klaas van der Eerden, een Nederlandse cabaretier die tevens te zien is in de VIPS-editie van de populaire spelshow Hunted. Klaas en Anna waren even uit elkaar, vooral door spanningen onderling nadat Anna haar eierstokken en borsten preventief liet verwijderen vanwege een ontdekt borstkankergen, maar na twee jaar kwamen ze terug bij elkaar. Ze hebben bovendien twee kinderen.

Anna van der Eerden vrouw Klaas van der Eerden

In 2017 verliet Klaas van der Eerden nog zijn vrouw Anna van der Eerden, maar twee jaar later keerde hij bij haar (en hun kinderen) terug in huis. Of hij misschien spijt had van zijn tijdelijke afscheid? Zeker niet, vertelde Klaas destijds in de Story. “Ik kan het andere koppels die relatieproblemen hebben aanraden.”

“We hebben inderdaad een moeilijke tijd achter de rug. Anna ontdekte dat ze drager was van het borstkankergen. Dat was een vreselijke periode.” Zijn vrouw liet bijvoorbeeld haar borsten en eierstokken preventief verwijderen. “Die pijn hebben we ieder op onze eigen manier beleefd. Ik stond er, door wat er in mijn verleden was gebeurd, nuchterder in dan Anna.”

Vrouw Klaas van Eerden liet borsten en eierstokken verwijderen

“Dat zorgde ook voor een verwijdering tussen ons. Mijn ouders hebben vroeger mijn oudere broer verloren. Daar hadden ze zo’n verdriet van dat ik altijd dacht: er is niets ergers dan het verliezen van je kind. Alles wat daarna in mijn leven gebeurde, legde ik langs die lat. Maar zo werkt het niet. Uiteindelijk besloten Anna en ik uit elkaar te gaan. Achteraf is het goed geweest, maar toen dacht ik echt dat het definitief voorbij was tussen ons. De liefde was er, maar het was niet genoeg. Het contact bleef omdat we twee dochters hebben”, aldus Klaas van Eerden.

Zijn vrouw Anna vertelde er zelf al eens openhartig over in de JAN: “Je moet iets heel persoonlijks weg laten halen, van jou, een onderdeel van je lichaam, terwijl er nog niets aan de hand is, maar wel kan komen. Ik hoor dat ook van lotgenoten. Er zijn steeds meer vrouwen met deze gen-mutatie, en als maatschappij vinden we dat we blij mogen zijn dat we het kunnen testen en er iets aan kunnen doen, maar dat is een misvatting. Het is echt een groot verlies. En het ergste was dat ik mezelf dat verdriet niet toestond.”

‘Klaas en ik moeten onze draai weer vinden’

Anna van der Eerden is dan ook veranderd, zo erkent ze zelf. “Klaas en ik moeten onze draai weer vinden. Het is voor hem ook heel moeilijk geweest, zo’n vrouw die opeens niets meer kan, de angst voor wat ons te wachten staat, of onze dochters het ook hebben. Ik ben nooit zo van de spreuken, maar deze blijft me erg bij: ‘Troebel water moet je laten stilstaan, dan wordt het vanzelf weer helder.'”

Klaas van der Eerden in Hunted VIPS

Gelukkig gaat het inmiddels weer beter tussen Klaas van der Eerden en zijn vrouw Anna van der Eerden. En in januari 2021 werd bekend dat Klaas samen met onder meer Mocro Maffia-sterren Bilal Wahib en Oussama Ahammoud, actrices Birgit Schuurman en presentator Dennis Weening meedoet aan de eerste VIPS-editie van Hunted. Ongetwijfeld zal zijn vrouw Anna van Eerden samen met de kinderen vol spanning op de bank meekijken!