Sterren op TV
Anna Heel Holland Bakt

Anna in Heel Holland Bakt 2018 als strijdvaardige thuisbakker

Anna doet mee aan Heel Holland Bakt 2018. De 28-jarige korporaal bij de Koninklijke Marine wil in de witte tent van HHB geen natte voeten halen. Sterker nog, met haar achtergrond vanuit twee landen wil Anna het verschil gaan maken. En misschien wordt haar leven wel compleet op zijn kop gezet door haar deelname aan Heel Holland Bakt 2018. Kan Anna de beste thuisbakker van Nederland worden?

Anna zit veel op zee

Door haar werk heeft Anna geen tijd om iedere dag in de keuken te staan. Ze is namelijk vaak lange periodes op zee en zal zich dan vooral moeten focussen op haar werk. Toch biedt haar dat ook de kans om regelmatig nieuwe bakideeën te verzinnen, zodat ze wanneer ze thuis is gelijk aan de slag kan. Anna woont op zichzelf in Amersfoort, maar heeft wel een vriend. Deelnemen aan Heel Holland Bakt is voor haar een droom die uitkomt en in 2018 werkelijkheid geworden. Uit honderden kandidaten wist ze door te dringen tot de beste vijftien.

Zenuwachtige Anna vreest de HHB-tent

Doordat Anna half Nederlands en half Turk is neemt ze de bakgenen van twee culturen met zich mee. Een geheim wapen dat in Heel Holland Bakt voor Anna goed van pas kan komen. Al moet ze tijdens haar werk ook onder stress en spanning kunnen presteren, toch geeft ze toe zenuwachtig te zijn voor haar deelname aan HHB. “Ik ben heel erg zenuwachtig. Thuis gaat het bakken allemaal goed, maar of dat in de tent ook zo zal zijn… Ik hoop dat alles goed gaat. Ik heb er wel heel erg veel zin in. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan als ik daar sta.”