Sterren op TV
Anita Uitstel van Executie

Anita in Uitstel van Executie

Anita moet in Uitstel van Executie heel veel zien te overwinning. Op de dood van haar vriend volgde al snel een financiële strop door haar ex-man Piet. Of dat niet erg genoeg was kwam haar blaaskanker ook nog eens terug, waardoor het team van Uitstel van Executie voor een bijna onmogelijke taak staat.

Ex-man Piet naar Indonesië vertrokken

Anita leerde vijf jaar geleden Wytze kennen en het was de liefde van haar leven. Het ging alleen snel mis. Wytze werd ziek en overleed. Na dit enorme verlies kwam er een volgende grote dreun. Het huis waarin ze met haar ex-man heeft gewoond blijkt nog altijd op haar naam te staan. Het huis in zeer slechte staat, terwijl haar ex-man Piet naar Indonesië is vertrokken. Anita is dan ook radeloos en vreest dat haar huidige huis wordt afgenomen. Daarom hebben vriendin van Anita de hulp ingeroepen van Uitstel van Executie.

Anita met twee huizen in Uitstel van Executie

Het eerste huwelijk van Anita bracht haar drie kinderen, alleen ging het met haar man uiteindelijk mis. Een tweede relatie met Piet houdt ook geen stand, want hij vindt de liefde ergens anders. Samen hebben ze wel een huis gekocht. “Dit kwam heel hard binnen en ik voelde me eigenlijk gebruikt”, geeft Anita aan in Uitstel van Executie. Piet blijft in het huis wonen en ze hebben afgesproken dat hij de volledige hypotheek op zich zal nemen. In haar eentje kon Anita geen hypotheek krijgen en daarom tekende Piet mee op de hypotheekakte. “Ik denk dat hij besefte dat hij mij wel heel veel verdriet had aangedaan.”

Klap op klap in Den Helder

Het leven lijkt zich voor haar te herpakken, want inmiddels is Anita oma en geniet van haar kinderen en kleinkinderen. Wel wordt ze in 2009 ziek, de blaaskanker blijkt echter wel goed te verhelpen. Drie jaar later begint de zon weer echt te schijnen, want Wytze komt in het leven van Anita. Ze reizen rond. Samen willen ze oud worden, maar dan wordt Wytze ziek. Een jaar geleden wordt geconstateerd dat hij kanker heeft en al in een vergevorderd stadium. Nog geen maand later overleed Wytze. Eigenlijk zit ze nog altijd in het rouwproces, want er volgde klap op klap. Niet veel later kwam Anita er namelijk achter dat Piet het huis nooit op zijn naam heeft overgezet.

Hoe is het nu met Anita van Uitstel van Executie

De stand van zaken is dat er gedacht moet worden aan een verlies van 73.000 euro, dat Anita haar eigen huis moet verkopen en in een flatje terecht komt met een schuldsanering. Toch wordt er een verbouwing gestart die positief uitpakt. Het huis ziet er fraai uit en er komt een uitstekend bod binnen. Dat zorgt echter nog altijd voor een groot verlies en met een brok in zijn keel gaat Martijn dan ook naar Anita toe. Inmiddels is bij haar namelijk de blaaskanker teruggekeerd en staat ze voor een aantal chemokuren. Dan is er voor iedereen een verrassing, waardoor zelfs Martijn het niet droog houdt. Piet wil namelijk de restschuld op zich nemen. Daarmee kan Anita na Uitstel van Executie opgelucht adem halen als het om de financiële zaken gaat. Haar wacht nog wel een zware behandeling.

De afgelopen weken in Uitstel van Executie:
Rianne
Karin
Maarten en Mirjam
Perry en Ingrid
John
Johan en Niki
Judith en dochter Stephanie