Sterren op TV
Anic van Damme presentatrice NOS op 3

Auteur: Senna Reimink

Datum: 26 maart 2017

Laatst Geüpdatet: 26 maart 2017

Anic van Damme is presentatrice NOS op 3

Anic van Damme is presentatrice van NOS op 3. De in Hulst geboren Anic bewandelde een flinke weg om in 2013 uiteindelijk het stokje bij NOS op 3 over te nemen van Dionne Stax. Tegenwoordig kunnen we ons al bijna geen NOS op 3 meer voorstellen zonder de vriendelijke Van Damme.

Carrière Anic van Damme

Anic van Damme begon haar carrière bij de NOS al in 2007, nadat ze een aantal jaar aan de Universiteit van Amsterdam had gestudeerd. In dat jaar ging ze als redacteur bij Nieuws uit de Natuur aan de slag van Schooltv. Tegelijkertijd ging ze aan de slag bij de NTR, waar ze niet alleen programma-formats ontwikkelde, maar ook alvast een aantal keer voor de camera verscheen.

Als presentatrice werkte de 33-jarige Anic al een hele waslijst aan programma’s af, met onder meer Scienceflash, Rondje Nederland en Schooltv Actueel. Ook was ze presentatrice van Dance4Life. Van Damme kun je ook kennen van het programma Energie van het Noorden van de omroepen uit het Noorden.

Anic van Damme presentatrice NOS op 3

Anic van Damme NOS op 3 is sinds 2013 het gezicht van NOS op 3. Nadat Dionne Stax vertrok als presentatrice van het programma, kwam er een plek vrij voor Van Damme. Ze pakte de kans met beide handen aan en is nog altijd dolgelukkig met haar baan als presentatrice én verslaggever van het programma.

“De combinatie van presentatie en verslaggeving vind ik geweldig. Om als presentator op zoek te gaan naar de juiste taal en toon die bij NOS op 3 passen, is heel erg leuk. In de verslaggeving kan ik nog meer creativiteit kwijt”, aldus Anic van Damme op de officiële website van de NOS. Van Damme zag de overstap naar NOS op 3 echt als een volgende stap in haar carrière. Eind 2013 verscheen Anic voor het eerst in het programma.

Anic van Damme is te volgen via Facebook en Twitter.