Sterren op TV
Angelo Megale Topchef Academy

Auteur: Senna Reimink

Datum: 17 april 2017

Laatst Geüpdatet: 17 april 2017

Angelo, Jeffrey, Shanti, Kees, Veerle en Mariet in Topchef Academy

Angelo Megale, Jeffrey de Vries, Shanti Feenstra, Kees van Duinhoven, Veerle Feron en Mariet Baartz nemen het tegen elkaar op in de derde week van Topchef Academy. Jermain De Rozario is de sterrenchef van de week.

Inhoudsopgave

Angelo Megale in Topchef Academy

Angelo Megale is een naam om in de gaten te houden in de derde week van Topchef Academy. De 23-jarige jongeman uit Amsterdam heeft een passie voor koken en wil dat nu ook dolgraag overbrengen aan andere mensen. Angelo heeft een ongelooflijke hekel aan kant-en-klaar maaltijden en wil met zijn deelname aan Topchef Academy graag laten zien dat het ook anders kan. Om de kok te kunnen zijn die Angelo vandaag de dag is, heeft hij al een flinke weg bewandeld.

Zo heeft hij drie jaar in Hotel Okura gewerkt en is hij tegenwoordig één van de werknemers van The. Ook baantjes bij La Place, Gusto di Casto en Monte Pelmo ijs staan op het CV van deze jonge kok. Nu hoopt deze kok met Italiaanse roots ook de volgende stap in zijn carrière te kunnen zetten door het koken en het presenteren te kunnen combineren.

Angelo Megale is te volgen via Facebook en Instagram.

Jeffrey de Vries kookt in Topchef Academy

Jeffrey de Vries doet ook mee aan Topchef Academy. De 24-jarige kok rondde zijn koksopleiding weliswaar nooit af, toch heeft hij het inmiddels geschopt tot chef-kok. De jongeling is afkomstig uit Utrecht en tegenwoordig woonachtig in Vleuten. Naast dat hij werkzaam is als chef-kok, houdt hij zich thuis bezig met de opleiding psychologie.

Op het eerste oog weliswaar een studie waarvan je niet verwacht dat een kok hem volgt, maar Jeffrey doet dat met een duidelijke reden: Meer te weten komen over de communicatie in de keuken. In de toekomst hoopt Jeffrey in ieder geval nog veel meer te bereiken. Zo wil hij niet alleen tv kok worden, maar ook graag zijn eigen foodtruck openen. Een restaurant met daarin vooral Amerikaanse en Franse gerechten, mag overigens ook.

Jeffrey de Vries is te volgen via Facebook.

Shanti Feenstra kookt graag

Shanti Feenstra hoopt het in Topchef Academy te schoppen tot tv kok. De 36-jarige jongedame wist al vroeg in haar leven welke kant ze op wilde gaan. Ze wordt tenslotte vrolijk van eten waar liefde in zit en niet voor niets koos ze dan ook voor een opleiding aan de horecavakschool. Sinds die studie werkte ze in onder meer Bazar, Opazzo, Schellings en Cinema. Nu wil ze ook graag een andere kant van zichzelf laten zien: de kant van tv kok. Met haar deelname aan Topchef Academy hoopt Shanti, die geboren werd in Nepal en op vierjarige leeftijd geadopteerd werd, haar eigen kookprogramma te winnen.

Shanti Feenstra is te volgen via Facebook en Instagram.

Kees van Duinhoven de ideale tv kok?

Kees van Duinhoven gaat ook een gooi doen naar de titel in Topchef Academy. Alhoewel Kees in het dagelijks leven nog student is, hij studeert Food Marketing en Design, wil hij toch een poging wagen om zijn eigen kookprogramma in de wacht te slepen. Al van jongs af aan is eten een belangrijk onderdeel van het leven van Kees. Niet voor niets staat hij al vanaf zijn zesde in de keuken en maakt hij dolgraag eten klaar voor andere mensen. Met zijn deelname aan Topchef Academy hoopt Kees ook andere mensen te kunnen overtuigen van zijn kunnen. Hij denkt graag out of the box. Mocht het in de keuken toch niet lukken, dan kan Kees mogelijk ook nog één van zijn andere talenten gebruiken. Hij is al een paar jaar als DJ actief geweest en is daarnaast graag bezig met hockey.

Kees van Duinhoven is te volgen via Facebook.

Veerle Feron in Topchef Academy

Veerle Feron doet mee aan Topchef Academy. Deze 24-jarige jongedame heeft al het één en ander opgebouwd, maar ze heeft nog veel meer ambities. Veerle is klaar met de opleiding Bestuurskunde en is tegenwoordig één van de studenten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar ze Geschiedenis studeert. Tegelijkertijd met die studie is ze ook de trotse eigenaar van een cateringbedrijf. De in Heerlen geboren Veerle kookt met Veerle’s Kitchen dolgraag voor anderen. Nu ze de kans heeft om mee te doen aan Topchef Academy, kan ze mogelijk ook andere mensen blij maken met haar gerechten.

Veerle Feron is te volgen via Facebook.

Mariet Baartz uit Topchef Academy

Mariet Baartz is de oudste deelneemster aan de derde week van Topchef Academy. De uit Limburg afkomstige Mariet heeft al liefst dertig jaar ervaring in de keuken en nu kan ze dat ook aan andere mensen gaan laten zien. Mocht Mariet erin slagen om als winnaar uit de bus te komen, dan weet ze al wat ze wil gaan doen in haar eigen kookprogramma. Ze wil laten zien dat het niet moeilijk hoeft te zijn om lekkere, gezonde gerechten te bereiden. Vergeten groenten en traditionele producten staan dan ook centraal. De druk die een dergelijk programma met zich meebrengt, kan Mariet wel handelen. Ze had in het verleden liefst vijftien jaar lang haar eigen restaurant. Ook kookte ze regelmatig bij L1.

Mariet Baartz is te volgen via Facebook en Instagram.