Sterren op TV
art-rooijakkers-150x150

Andrea Pleijte vriendin van Art Rooijakkers

Andrea Pleijte is de vriendin van Art Rooijakkers, een Nederlandse programmamaker en presentator die bekend werd als gezicht van onder meer Wie Is De Mol? en De Zomer Draait Door. Ze hebben samen een tweeling.

Andrea Pleijte vriendin Art Rooijakkers

Art Rooijakkers woont al jarenlang samen met zijn vriendin Andrea Pleijte, in Amsterdam. In april 2017 kregen ze een tweeling: dochters Puk en Keesje kwamen op de wereld.

Vriendin Andrea Pleijte heeft Nederlands Recht gestudeerd op de Universiteit van Amsterdam. Later dook ze meer de wereld van de media in, met bijvoorbeeld een job als verslaggever bij AT5 en in de eindredactie van De Beeldbrigade. Verder werkte ze mee aan de producties van De Reis van je Leven, Into the Wild en Waar is de Mol op Talpa.

Andrea Pleijte en Art Rooijakkers hebben een tweeling

Toen Andrea Pleijte in 2017 in verwachting raakte was vriend Art Rooijakkers wel even verbaasd, zo vertelde hij al eens in Van der Vorst Ziet Sterren. “We waren al wat ouder en wisten dus niet of wel zou lukken. Het was ook een paar keer misgegaan, dus we hielden er geen rekening meer mee.” En toen werd het ook nog eens dubbelop pret: een tweeling. “Ik schrok er wel van.”

“De echo was extra spannend omdat Andrea een paar keer een miskraam had gehad. Dus ik had met de artsen afgesproken: Als het hartje klopt, moet je dat gelijk zeggen. Toen dat zo was, zei die vrouw ‘oh wacht, het zijn er twee’. Schijnbaar heb ik toen niets meer gezegd. Ik heb 20 minuten voor me uitgekeken.”

Uiteindelijk gaf Art zijn vriendin Andrea Pleijte maar een droog schouderklopje. “Dat is alles wat ik kon uitbrengen. Ik was echt in shock! Het heeft even geduurd voordat ik snapte wat er aan de hand was.”

Art Rooijakkers televisiepresentator

De meesten kennen Art Rooijakkers als presentator van Wie Is De Mol?, waarmee hij in 2013 de Gouden Televizierring won. In 2016 en 2017 presenteerde hij juist het gala rondom die prijs.

In 2018 stapte Art over naar RTL, waarop hij in 2020 te zien is in Het Perfecte Plaatje seizoen 5, samen met Stefano Keizers, Patricia Paay, Janny van der Heijden, Raymond van Barneveld, Miljuschka Witzenhausen, Bibi Breijman, Bert van Leeuwen, Victoria Koblenko en Soy Kroon. Ongetwijfeld zal zijn vriendin Andrea Pleijte samen met de tweeling voor de buis zitten!