Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 7 november 2021

Laatst Geüpdatet: 28 december 2022

André Koelewijn is de vriend van Viktor Brand

Nederlandse presentator Viktor Brand werd geboren op 19 februari 1971 in Deventer. Hij werd met name bekend door zijn rol als presentator bij het TV-programma Shownieuws dat te zien is op SBS6. De presentator woont samen met zijn vriend André Koelewijn.

Inhoudsopgave

Studie aan School of Media

Brand ging na de basisschool naar het Geert Groote College. Nadat hij zijn middelbare school diploma op zak had ging hij de opleiding journalistiek aan de School of Media studeren in Zwolle. Tijdens deze studie ontdekte hij al snel zijn liefde voor televisie. Na het afstuderen kwam hij terecht bij de sportredactie van RTL4. Hij maakte zijn TV-debuut in 1997 waar hij het programma Tennis Report presenteerde.

Overstap naar SBS6

In 1998 maakte Viktor Brand de overstap naar SBS Sport. Daar presenteerde hij meerdere sportprogramma’s. De presentator presenteerde ook twee jaar het reality programma Temptation Island. Van 2004 tot en met 2012 was Brand in de vroege editie van Shownieuws te zien. In 2008 presenteerde hij samen met Gerard Joling het populaire programma Holland’s Got Talent. Hier interviewde de kandidaten en liet het publiek zien hoe het er achter de schermen aan toe ging.

Presentator van vele programma’s

Viktor Brand presenteerde vele programma’s tijdens zijn carrière, zoals Verbouwers XXL, Huizenjacht, De nieuwe Uri Geller, De 25 en Je Idool op het Spoor. In 2015 was de presentator zelf deelnemer van het populaire programma Wie is de Mol? Hij viel als vijfde af. Brand deed veel presentatieklussen met zijn collega Patty Brard. Zij presenteerde onder andere Mud Masters VIPS en SBS Sterren Surprise. Sinds 2018 presenteert Brand de SBS6-programma’s Mr Frank Visser: hoe is het nu met?, De Lijf Show en De wereld volgens 80-jarigen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Viktor Brand (@viktor_brand)

Relatie met vriend André Koelewijn

Viktor Brand is in 2004 met zijn grote liefde André Koelewijn getrouwd. In 2020 laat hij in de LINDA. weten dat hij nog steeds verliefd is op zijn man. Hij vertelde in het interview dat het erg speciaal is wat de twee hebben en dat hij dit nooit meer kwijt wil. Hij vertelt: ,,André is knap, zeer intelligent en erg rustig. Dit is totaal het tegenovergesteld van wat ik ben.” Hij vertelt dat hij het erg aantrekkelijk vindt dat zijn mam een echte man is die dol is op voetbal, tennis en Formule 1. Dit is iets wat de twee gemeen hebben.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Viktor Brand (@viktor_brand)

Hond Tapas en mooie toekomstdromen

Viktor Brand en André Koelewijn hebben geen kinderen, maar ze hebben meer dan genoeg aan hun lieve hond Tapas. Viktor Brand vertelt dat hond Tapas als familie aanvoelt en hij een van de belangrijkste dingen in zijn leven is. Het koppel is dol op reizen en ze vertellen aan RTL Boulevard dat ze hun toekomst al helemaal uitgestippeld hebben. Het koppel ziet zichzelf voor zich op een berg in Spanje met zesentwintig oude zielige honden. ,,Het is een serieus doel om uiteindelijk in Spanje een klein Bed & Breakfast te runnen”, vertelt de presentator.