Sterren op TV
Amy Mielatz Idols

Auteur: Senna Reimink

Datum: 13 februari 2017

Laatst Geüpdatet: 7 maart 2017

Amy Mielatz talentvolle zangeres in Idols

Amy Mielatz is een talentvolle zangeres in Idols. Ze is al van jongs af aan aan het zingen, maar nog nooit zette ze echt de stap naar het grote podium. De 22-jarige studente psychologie aan de Erasmus University te Rotterdam heeft het idee dat het nu het juiste moment is om de volgende stap te zetten in haar carrière. Met haar deelname aan Idols wil deze dame uit Den Haag dan ook iedereen gaan overtuigen van haar zangkwaliteiten.

Amy Mielatz zingt altijd

Amy Mielatz vindt zingen iets heel belangrijks in haar leven. “Zingen betekent echt alles voor me. Ik zing eigenlijk al sinds ik klein ben.” Ook haar familie beaamt dat muziek alles is voor Amy. “Toen ik een jaar of acht was ging ik op musical-les. Daar bleek eigenlijk dat ik zangtechnisch best wel sterk was.” Toch lijkt Mielatz wel nog voor een zware keuze te komen staan. Haar familie denkt namelijk dat ze niet snel een keuze kan maken tussen zingen en psychologie. Desondanks wil ze zich nu toch richten op het Idols-avontuur.

“Ik denk dat het iets is wat ik eigenlijk al best wel lang wil. Maar ik heb school best wel op nummer één gezet tot nu toe. Maar het kriebelt altijd wel ergens. Ik heb wel het gevoel dat ik er nu meer klaar voor ben dan vroeger. Ik heb er echt heel veel zin in en ben benieuwd wat ze ervan gaan vinden. Ik heb er wel vertrouwen in dat het goed gaat”, vertelde Amy, die een muzikale vader en moeder heeft.

Amy Mielatz in Idols

Amy Mielatz heeft in 2017 de stap naar Idols gezet. Voor de jury bracht ze het nummer You Oughta Know van Alanis Morissette ten gehore. Eva Simons had haar zegje na afloop klaar: “Dit nummer.. Zij is volgens mij de crazy girl die altijd een beetje boos is, maar dan wel met een glimlach. Dit was eigenlijk alleen maar glimlach. Dat was een soort van: Oh, verkeerde nummer. Want je hebt een heel mooie stem en een heel eigen geluid. Je hebt het ook best wel goed gezongen. Ik vond het geen goede songkeuze”, vertelde Simons.

Jamai Loman was het daar niet mee eens en kon zich wel in het gekozen nummer vinden. “Omdat ze alle registers nu laat zien. Ik vind dat je een heel goede auditie hebt gedaan en dat je echt goed hebt gezongen”, aldus Jamai. Uiteindelijk kon Amy rekenen op vier keer ja van de juryleden.

Amy Mielatz is te volgen via Facebook en Instagram.