Sterren op TV
Amber Thijssen Idols

Auteur: Senna Reimink

Datum: 10 mei 2016

Laatst Geüpdatet: 7 maart 2017

Amber Thijssen via Idols op jacht naar wereldroem

Amber Thijssen heeft de looks, de stem en de uitstraling om via Idols uit te groeien tot een groot zangeres. Ze is net twintig jaar geworden, maar ze lijkt alles in zich te hebben om het ver te schoppen in de wereld van entertainment.

Amber Thijssen in Idols

De jury van Idols was door de entree van Amber Thijssen bij haar eerste auditie op slag verliefd. De Eindhovense stak haar ambities niet onder stoelen of banken, want op de vraag wat ze in Idols kwam doen gaf Amber aan dat ze ‘komt zingen, om er een carrière uit te halen’.

Vervolgens voegde Amber Thijssen er ook nog aan toe dat ze hoopt op een internationale carrière. Ondanks dat de Idols-jury versteld stond door het uiterlijk van Amber was het geen uitgemaakte zaak dat ze ook verder mocht in de talentenjacht. Vooral de houding beïnvloedde de beoordeling van de jury. Jamai en Martijn Krabbé noemden Amber Thijssen zelfs arrogant en mede dat leverde haar dat al ruim een miljoen views op YouTube op.

Toch overleefde de Brabantse de eerste ronde en ook daarna wist ze steeds de jury te overtuigen. Ze kwam tot de laatste twintig deelnemers van Idols en deze groep ging op reis naar Bali. Op dit Indonesische eiland moesten ze de jury nogmaals overtuigen van hun kwaliteiten. Amber Thijssen schaarde zich bij de laatste tien, maar om naar de liveshows te mogen moest ze op Bali nog één keer alles uit de kast halen. Er is in de liveshows immers slechts plek voor acht deelnemers en natuurlijk wilde Amber hier graag één van zijn.

Amber Thijssen nu nog in een schoenwinkel

Carrières kunnen door een talentenjacht raar lopen en dat kan ook Amber Thijssen overkomen. Momenteel werkt de twintigjarige brunette namelijk nog bij Foot Locker. Door Idols zal er van werken in de schoenwinkel weliswaar weinig terecht komen en het is zelfs de vraag of zij ooit nog een schoen zal verkopen.

Mocht Thijssen echt ver komen in Idols, dan staat haar mogelijk een mooie carrière in de entertainment wereld te wachten. We sluiten af met een treurige noot. Amber is namelijk geen single, ze blijkt namelijk een vriend te hebben.

Amber Thijssen is ook te volgen op Facebook en Instagram