Sterren op TV
Amber Arne Lego Masters

Auteur: Senna Reimink

Datum: 1 maart 2021

Laatst Geüpdatet: 8 april 2021

Amber en Arne willen Lego Masters winnen

Amber en Arne zijn kandidaten in het televisieprogramma Lego Masters. De twee lijken best kans te maken op de eindoverwinning, want we hebben het wel over twee ‘nerdy’ LEGO-vrienden!

Lego Masters

Lego Masters is een entertainmentprogramma op televisie waarin acht duo’s uitgedaagd worden met bijzondere LEGO-opdrachten. Die moeten Amber en Arne bijvoorbeeld dan binnen een bepaald aantal uur volbrengen. De deelnemers bouwen de spectaculaire bouwwerken helemaal uit het hoofd, want er zijn geen bouwtekeningen.

Amber en Arne in Lego Masters

Amber (25 jaar oud), afkomstig uit Lochristi, en Arne (23 jaar oud), afkomstig uit Evergem, noemen zichzelf dus nerdy LEGO-vrienden. Het duo vult elkaar goed aan: Amber neemt de touwtjes in handen en Arne is de steunpilaar die ze soms hard nodig heeft. Beiden zijn gek van gamen, zingen graag luidop dezelfde liedjes en kennen honderden films als hun broekzak. Amber is verslaafd aan Harry Potter, Toy Story én… LEGO, waar ze zich allerminst voor schaamt. En Arne heeft naar eigen zeggen de zelfzekerheid van een 80-jarige, de volwassenheid van een 50-jarige en de jeugdigheid van een… 25-jarige. Amber, die The Ambrinator heet op social media – en Arne vullen elkaar goed aan tijdens het LEGO bouwen: zij met haar technisch inzicht en hij met zijn rijke fantasie.

Amber is helemaal verslaafd aan LEGO

Amber zegt over haar liefde voor LEGO: “Ik hou ervan hoe je je fantasie los kan laten gaan met LEGO. Er is gewoon geen limiet. Het is iets enorm verslavend want eens je er mee begint is het moeilijk om te stoppen, het is geweldig leuk om je er mee bezig te houden. Een LEGO-set is het allerbeste cadeau dat je kan krijgen.”

In Lego Masters nemen Amber en Arne het op tegen de duo’s Bibi en Marcel, Douwe en René, Dries en Killian, Ernesto en Marco, Ine en Oscar, Jan en Julien en Roy en Thomas. Er is natuurlijk ook een nieuwe Brickmaster, die de koppels beoordeelt. We hebben het over Jonathan Bennink, designmanager bij Lego Creative Play Lab! “Vroeger speelde ik al heel veel met LEGO maar ik was ook vaak in de schuur te vinden waar ik mijn eigen speelgoed maakte. Na mijn studie Industrieel Ontwerpen aan de universiteit Twente, solliciteerde ik bij LEGO. Ik had niet durven dromen dat ik nu aan het hoofd van een team staat dat nieuwe concepten uitdenkt en ontwerpt.”

Alle deelnemers Lego Masters 2021: Rene en DouweIne en OscarErnesto en MarcoDries en KillianJan en JulienAmber en ArneMarcel en BibiRoy en Thomas

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door TheAmbrinator™ (@theambrinator)