Sterren op TV
Billie Jane Haagstam Topchef Academy

Auteur: Senna Reimink

Datum: 16 mei 2017

Laatst Geüpdatet: 16 mei 2017

Amanda, Carlos, Wouter, Klaas, Dennis en Billie Jane in Topchef Academy

In Topchef Academy strijden Wouter Blaser, Billie Jane Haagstam, Amanda Oerlemans Gonzalez, Carlos Braun, Klaas van de Groep en Dennis Saling voor de weekwinst en een plaats in de finale van de talentenjacht. Gezocht wordt naar een nieuwe tv-chef van Nederland, want winst is goed voor een eigen televisieprogramma.

Inhoudsopgave

Carlos Braun wil vlammen in Topchef Academy

De 23-jarige Carlos Braun is geboren in Colombia, maar al na een halfjaar naar Nederland verhuisd. Eerst dacht hij sportleraar te worden, maar het CIOS verruilde hij al heel snel voor een koksopleiding. Het bracht Carlos tot chef de partie in een restaurant in Leiden en nu werkt hij als tijdelijke kok in verschillende restauranten.

Carlos moet zijn definitieve plek dus nog vinden en ziet met Topchef Academy een mooie kans om deze te vinden.

Amanda Oerlemans Gonzalez half Spaanse in Topchef Academy

Ook Amanda Oerlemans Gonzalez heeft zuidelijk bloed door haar aderen stromen. Komt Carlos uit Colombia, de 28-jarige Amanda is half Spaans en half Nederlands. Ze kook als van jongs af aan en Topchef Academy is voor haar dan ook de uitgelezen mogelijkheid om te laten zien wat ze kan. Amanda vindt zelfs dat ze geobsedeerd is door eten, kookt meerdere keren per dag en dan het liefst een curry. Ook verdiept ze zich tot in het extreme in mogelijkheden. Om bijvoorbeeld goede vegetarische gerechten te kunnen maken is Amanda een periode vegetariër geworden. Het moet haar creativiteit tijdens Topchef Academy te goede komen. En haar presentatieskills? Als barista presenteert ze haar koffie, dus dat wil ze nu vertalen naar koken.

Klaas van de Groep legt lat hoog bij Topchef Academy

Klaas van de Groep verwacht veel van zichzelf bij Topchef Academy. Hij wordt namelijk niet enthousiast van het huidige niveau van kookprogramma’s, want hij wordt zelden in de uitzending gezogen. Daar wil de 29-jarige dan ook verandering in gaan brengen. Klaas wil kijkers meenemen in zijn culinaire brein om met mooie producten gave gerechten te maken. En ook gerechten die iedere huisvrouw en hobbykok kan maken. Een flinke taak dus voor Klaas tijdens Topchef Academy, die een eigen cateringbedrijf heeft en daarnaast ook workshops geeft. Daardoor heeft Klaas ook ervaring met presenteren. Ervaring in de keuken heeft hij ook meer dan voldoende, want hij werkte al tien jaar in diverse restaurants.

Wouter Blaser met eigen restaurant op jacht naar bekendheid

Wouter Blaser heeft al zes jaar een eigen restaurant en wil nu ook aan Nederland laten zien waar hij toe in staat is. Presenteren moet Wouter al aardig afgaan, want in zijn restaurant gaat hij ook graag naar zijn gasten om te vertellen wat voor gerecht ze voorgeschoteld krijgen. Wel vind Wouter dat hij er nog in kan groeien en heeft dan ook al kookworkshops gegeven. Dat mag hij bij Topchef Academy verder gaan verbeteren. Daarbij heeft hij ook nog eens veel humor en weet waar hij mee bezig is. De 29-jarige is al veertien jaar in de horeca actief en werkte al als kok in een zaak met een Michelin-ster. Zijn specialiteit is het opmaken van borden.

Billie Jane Haagstam in Topchef Academy

Voor de 29-jarige Billie Jane wil kijkers tijdens Topchef Academy gaan inspireren. Koken deed ze altijd al en heeft een eigen cateringbedrijf gehad. Momenteel is Billie Jane werkzaam als horecamanager, wat ook aansluit op haar studie Hotelmanagement. Het liefst kookt ze Mediterraans of Noord-Afrikaans en ze wil graag vooral veel kleuren op het bord brengen. En daarbij heeft Billie Jane Anthony Bourdain en Jamie Oliver als haar grote voorbeelden.

Dennis Saling van Koken met Dennis op de buis

Voor Dennis Saling is televisie niet nieuw. Voor hij aan Topchef Academy meedeed kwam hij al een aantal keer op televisie. Daarnaast timmert hij met Koken met Dennis op Facebook aan de weg. Daar plaatst Dennis filmpjes met Surinaamse gerechten. Het presenteren moet dus wel snor zitten, want Dennis heeft ook al eens kooklessen gegeven. De 32-jarige heeft zowel een studie koksopleiding als marketing en communicatie gevolgd. Door jarenlang in de keuken te hebben gestaan heeft hij het ideale plaatje om te gaan stralen tijdens Topchef Academy.

#topchefecademy#kokenisleuk#vanaf15 meikijkenallemaal# Billie Jane Haagstam Carlos Muñoz op RTL 5

Geplaatst door Koken met Dennis op dinsdag 9 mei 2017