Sterren op TV
Allon Verhees Designdroom

Auteur: Senna Reimink

Datum: 30 augustus 2017

Laatst Geüpdatet: 24 december 2022

Allon in Designdroom als trotse Limburger

Allon maakt in Designdroom jacht op de titel Beste interieurdesigner van Nederland. De dertiger uit Maastricht heeft veel ervaring in het vak en wil dan ook via het programma Designdroom op SBS6 aan Nederland laten zien wat hij kan.

Allon Verhees is een trotse Limburger, woonachtig in Maastricht. Met trendy baard tref je hem netjes in pak met vlinderdas aan. Toch zal Allon in Designdroom zijn nette outfit toch even uit moeten trekken, want hij moet de handen uit de mouwen steken om alles op tijd af te krijgen. In Designdroom moet Allon het opnemen tegen vijf andere kandidaten. Iedere week wacht een zware opdracht, waarbij een lege ruimte in 36 uur tijd moet worden omgebouwd tot een schitterende ruimte. Dit kan een woonkamer zijn, maar ook een lastige zolder of een slaapkamer.

Allon leeft als Parijzenaar

Allon woont in Maastricht in een zoals hij het zelf omschrijft ‘pied-à-terre’. In zijn huis zijn heel wat schilderijen te vinden, door hemzelf gemaakt. “Ik ben iemand die erg graag artistiek bezig is en dat is voor mij gewoon een vorm van ontspanning. De rest van mijn huis is vrij klein, maar ik leef zoals ze dat zeggen als een Parijzenaar. Kortom heel veel buiten de deur.” En de meeste van zijn ruimte is ingeruimd voor zijn jasjes en strikjes.” Waar Allon in woningen graag wat aan doet is wanneer het te druk, te vol, te onoverzichtelijk en te chaotisch is. Chaotisch kan ook wel eens zijn klusopdrachten tijdens Designdroom worden.

In Designdroom wil Allon gaan verrassen

De Limburger geeft namelijk zelf toe dat hij eigenlijk twee linkerhanden heeft. Dat komt niet al te goed uit als je in een zeer korte tijd alles zelf in elkaar zal moeten zetten én schilderen of behangen. En het is afwachten of hij met zijn eigen favoriete stijlen en kleuren aan de slag kan. Overigens is dat eigenlijk maar één kleur: blauw. Allon houdt van strakke minimalistische ontwerpen uit de jaren twintig en dertig, gecombineerd met kleurrijke organische ontwerpen uit de jaren vijftig en zestig. En kunst is daarbij een belangrijk onderdeel, waar hij de kijkers van Designdroom mee wil gaan verrassen.

Allon Verhees van Designdroom is ook te volgen op Facebook.

Alle deelnemers Designdroom | Femke | Stef | Savannah | Susan | Babette | Allon