Sterren op TV
Prinses-Alexia-150x150

Auteur: Senna Reimink

Datum: 12 juni 2021

Laatst Geüpdatet: 4 januari 2023

Alles wat je wilde weten over prinses Alexia

Hoe zou het zijn om de tweede in lijn te zijn voor de troonopvolging? Zou het voelen alsof je eeuwig in de schaduw van je oudere zus moet leven? Of zou het juist voelen alsof jij net iets minder in de schijnwerpers staat, net iets minder onder druk staat en daardoor veel vrijer kan zijn? Alexia Juliana Marcela Laurentien, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, weet hoe het is. Prinses Alexia is op 26 juni 2005 in Den Haag geboren en woonachtig op het Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Wanneer foto’s met elkaar vergeleken worden lijkt het erop dat Alexia vooral de Argentijnse roots van haar moeder heeft meegekregen, de prinses lijkt het meest op Koningin Maxima.

Inhoudsopgave

Studiekeuzes

Ondanks dat Alexia niet de oudste van de drie zussen is, is zij toch de prinses die als eerste buitens huis gaat studeren. Ze gaat vanuit het VWO 4 op het Christelijk Gymnasium Zorghvliet in Den Haag, net als haar vader Koning Willem-Alexander, twee jaar studeren aan het United World College Atlantic College in Wales. Deze school heeft voor Alexia vooral als voordeel dat zij daar iets minder bekend is én dat er meerdere adelijke en Koninklijke nazaten naartoe gaan. Alexia zal haar middelbare school periode dus aan een kostschool in Wales voortzetten en geen eindexamen in Nederland doen. Volgens Blauw Bloed maakt de jonge prinses deze keuze, omdat ze vrijheid wil. De middelste prinses lijkt dan ook de avontuurlijkste en de meest kritische van de drie prinsessenzusjes te zijn.

Modeprinses

Dingen waar Alexia blij van wordt om mee bezig te zijn, zijn zingen en mode. Uit meerdere bronnen blijkt dat Alexia een waar talent heeft voor zingen en dat, als ze geen prinses was, ze graag mee zou doen aan een talentenshow. Dat Alexia van mode houdt is ook terug te zien in fotomomenten, ze poseert als een echt model. Hierdoor valt de prinses ook op in het buitenland, vooral in Duitsland spreken ze vol lof over onze prinses. In Argentinië staat Alexia zelfs op de cover van een tijdschrift in 2020. Via Instagram heeft Alexia een tijdje onder een schuilnaam een modeprofiel gehad, dit profiel werd enorm populair toen duidelijk werd dat het haar profiel was. Alexia heeft echter niets meer gepost vanaf het moment dat het Instagramprofiel bekend werd. Ook blijkt uit foto’s dat Alexia wel eens kleding leent van haar moeder.

Sportieveling

Andere hobby’s die Alexia beoefend zijn paardrijden, hockey, ballet, gitaar- en pianospelen. Paardrijden is voor eigenlijk alle leden van het Koninklijk huis een hobby, net als skiën. Elk jaar is er een fotomoment in Lech, Oostenrijk, dit moment van openheid is in ruil voor een rustige voortzetting, zonder pers, van de wintervakantie. Bij Alexia ging het skiën in 2016 helaas mis, hierbij brak zij haar rechter bovenbeen en moest de prinses geopereerd worden. Zo goed loopt het helaas niet altijd af, in 2013 overleed haar oom, prins Friso, na complicaties ten gevolge van hersenletsel dat hij opliep nadat hij in een lawine terecht was gekomen in hetzelfde gebied.

Nadelen aan het zijn van de tweede in lijn

Omdat Alexia geen troonopvolgster is, zal zij geen staatsinkomen gaan ontvangen als ze 18 jaar wordt. Dit in tegenstelling tot haar oudere zus Amalia, zij zal wel een staatsinkomen ontvangen. Alexia zal dus gewoon, net als normale mensen, een betaalde baan moeten gaan vinden wanneer zij klaar is met studeren. Ook wordt er op de verjaardag van Amalia bij alle gebouwen van de Rijksoverheid de vlag uitgehangen, bij de verjaardag van Alexia wordt dat niet gedaan. Wanneer Alexia in 2020 tijdens het fotomoment in Lech bij het zwaaien vanuit de skilift haar skistokken laat vallen en hierbij vloekt, wordt dit direct opgepikt door journalisten. Op dat soort momenten is het toch vervelend om de tweede in lijn van de troonopvolging te zijn. Bij een willekeurig ander persoon was het waarschijnlijk nauwelijks opgevallen dat iemand vloekt als er iets valt. Ook wanneer Alexia op haar 14e een sigaret opsteekt komt dit direct breeduit in de media terecht, terwijl de meeste pubers wel eens iets dergelijks uitproberen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door PrincessAlexia (@_princess_alexia_13)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door PrincessAlexia (@_princess_alexia_13)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Prinses Alexia (@alexiavanoranje)