Sterren op TV
Jamal-Ben-Saddik-150x150

Auteur: Senna Reimink

Datum: 12 september 2021

Laatst Geüpdatet: 4 januari 2023

Alles wat je wilde weten over Jamal Ben Saddik

De Marokkaans-Belgische kickbokser Jamal Ben Saddik werd op 3 oktober 1990 geboren in Antwerpen, België. Tijdens het Glory Grand Slam-toernooi 2012 in Tokio werd Ben Saddik derde. In 2018 was hij de winnaar van de Glory Heavyweight Grand Prix.

Lees ook: Wie is de vriendin van Jamal ben Saddik?

Inhoudsopgave

Jeugd

Ben Saddik groeide op in Borgerhout en begon toen hij negen jaar oud was met kickboksen. Enkele jaren later werd Ben Saddik slachtoffer van een schietincident. Hij werd in zijn onderbeen geraakt maar hield er gelukkig geen blijvende schade aan over. Op 6 maart 2011 vond zijn eerste gevecht tegen de Nederlandse Rico Verhoeven plaats in de It’s Showtime Sporthallen Zuid. Ben Saddik won de wedstrijd middels een technische knock-out.

Gezondheid en succes

Ben Saddik kreeg eind 2012 de diagnose schildklierkanker. Hij overwon de ziekte maar kreeg in 2015 het slechte nieuws dat het was teruggekeerd. Echter wist hij kort na de diagnose in 2012 derde te worden tijdens het Glory Grand Slam-toernooi van Tokio. In 2017 nam hij het tijdens de Glory wederom op tegen Rico Verhoeven, van wie hij in de vijfde ronde verloor met een technische knock-out.  Op 31 januari 2021 zou Ben Saddik opnieuw tegen Verhoeven vechten, maar dit werd afgelast wegens een rugblessure van Ben Saddik.

Persoonlijk

Ben Saddik was in januari 2021 te zien bij het vijfde seizoen van de internetserie Jachtseizoen. Hij won Jachtseizoen door de bus van StukTV te stelen en hiermee te ontsnappen. Ben Saddik heeft naast zijn kickbokscarrière zijn eigenkledinglijn in samenwerking met sportkledingbedrijf Jako. In de bokswereld heeft hij de bijnamen The Goliath en Beer van Borgerhout. Hij heeft op dit moment geen relatie. Ben Saddick werd tijdens de politieactie Operatie Sky opgepakt op 10 maart 2021.