Sterren op TV
Eloise-van-Oranje-1024x550

Auteur: Senna Reimink

Datum: 13 juni 2021

Laatst Geüpdatet: 4 januari 2023

Alles wat je wilde weten over Eloise van Oranje, de ‘Gravinfluencer’

Wie is Eloise van Oranje? Haar hele naam is Eloise Sophie Beatrix Laurence van Oranje-Nassau van Amsberg, ze draagt de titel Gravin van Oranje-Nassau, Jonkvrouw van Amsberg  en is lid van de Koninklijke familie. Van Oranje is de dochter van prins Constantijn, de broer van Koning Willem-Alexander, en prinses Laurentien. Bovendien is Van Oranje de oudste kleindochter van prinses Beatrix. De gravin is geboren op 8 juni 2002 in Den Haag. Van Oranje is de oudste van drie kinderen, ze heeft nog een broertje, graaf Claus-Casimir, geboren in 2004, en een zusje, gravin Leonore, geboren in 2006. Eloise had in het verleden al een relatie met haar vriend en werd later ook zoenend gespot.

Inhoudsopgave

Gravinfluencer

Eloise van Oranje is net een normaal meisje van haar leeftijd. De gravin is erg actief op Instagram, waar ze vanaf 2018 allerlei dingen uit haar privéleven deelt op een openbaar account. Dat is behoorlijk bijzonder en vernieuwend voor een lid van de Koninklijke familie. Met meer dan 250.000 volgers is ze populair te noemen. Van Oranje is actief in het delen van foto’s van producten en organiseert ook giveaways, zodanig dat ze zelfs influencer genoemd kan worden. Daar ontleent de gravin haar bijnaam Gravinfluencer dan ook aan.

Live gaan en eigen boek

Soms gaat de gravin ook live op Instagram, volgers kunnen haar dan directe vragen stellen over bijna alle onderwerpen die ze maar kunnen bedenken. Veel vragen die Van Oranje via Instagram heeft ontvangen heeft ze gebundeld in een lifestyle boek, Learning by doing, dat vanaf 2021 in boekenwinkels te verkrijgen is. Het boek geeft onder andere levenstips over kleding, sieraden en eten. Doordat Eloise zoveel deelt op Instagram, is er ook erg veel over haar privéleven bekend. Zo zakte de gravin 21 mei 2021 voor haar rijbewijs, vertelt ze dat ze Koning Willem-Alexander ,,gewoon oom Alex” noemt en dat ze in ,,een gewoon normaal” huis woont. Het lid zijn van de Koninklijke familie en het hebben van een succesvol instagramprofiel heeft echter ook zijn keerzijde. Wanneer de gravin in 2020 al rokend op de foto gezet wordt, zorgt dit voor veel commotie. Hierop reageert Van Oranje via haar Instagrampagina, ze is verbaasd over de aandacht. Omdat Eloise van Oranje geen lid is van het Koninklijk huis, geldt voor haar de mediacode niet en kan zij dus ieder moment gefotografeerd worden.

Liefdesleven: zoenend gespot

Ondanks dat de gravin veel deelt op social media, is haar liefdesleven vrij geheim. Eén keer heeft van Oranje wel iets gedeeld over een relatie met een jongen, dit ging alleen kort daarna uit. Omdat Van Oranje geconfronteerd blijft worden met dit fragment, terwijl de relatie dus nooit echt van de grond is gekomen, kiest zij er nu voor om haar liefdesleven stil te houden. Ze vindt dat er anders teveel druk op zit. Wel vertelt ze dat ze wel eens een vriend heeft gehad. Shownieuws weet in mei 2021 echter te vertellen dat de gravin zoenend met een jongen, genaamd Floris, is gefotografeerd. Eloise van Oranje zou stapelverliefd op deze jongen zijn. Haar liefdesleven helemaal geheim houden lukt van Oranje dus niet.

Student

Eloise van Oranje is in mei 2020 geslaagd voor haar eindexamen. Sinds de zomer van 2020 is ze student aan de Hotelschool in Amsterdam. Hierbij zit de gravin intern, ze deelt een kamer met een medestudent. De keuken deelt Van Oranje zelfs met wel 24 andere studenten. Eloise van Oranje vertelt openlijk over dat ze het geweldig vindt en dat het fijn is om zoveel nieuwe mensen te leren kennen. Wanneer er op haar Instagram gesuggereerd wordt dat zij haar plek op de Hotelschool te danken heeft aan haar naam, wil de gravin hier niets over horen. De gravin stelt dat zij gewoon hard heeft moeten werken om haar plekje te kunnen bemachtigen, net als alle andere studenten.