Sterren op TV
Annabelle-Zandbergen-150x150

Alles wat je wilde weten over Annabelle Zandbergen

Annabelle Zandbergen werd geboren op 15 januari 1990 in Zoeterwoude. Ze is sinds 2020 presentatrice bij het NOS Jeugdjournaal.

Studie

Zandbergen besloot na de middelbare school aan de School voor de Journalistiek te gaan studeren in Utrecht. In 2014 studeerde ze af en ze besloot hierna Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam te gaan studeren. Tijdens haar studie was Zandbergen al aan het werk als verslaggever voor het videoplatform van de Telegraaf. Ze volgde onder andere in 2017 het koningspaar tijdens hun bezoek aan Sint-Maarten na de ravage door orkaan Irma. Vervolgens werkte de verslaggever ook voor de regionale zender NH Nieuws.

Carrière

In 2018 ging Zandbergen aan het werk bij het NOS Jeugdjournaal. Ze startte hier eerste bureauredacteur en ging een jaar later aan de slag als verslaggever bij het Jeugdjournaal. Aan NOS vertelde ze over haar nieuwe functie: ,,Als kind begreep ik de wereld beter door te kijken naar het NOS Jeugdjournaal. Dat ik nu aan kinderen mag vertellen wat er in de wereld speelt, vind ik een enorme eer.”