Sterren op TV

Alles wat je nog niet wist over royaltydeskundige Justine Marcella

Justine Marcella is geboren op 12 december 1970 in Soestdijk. Marcella verwierf bekendheid als koningshuisdeskundige en als Koninklijk Huis-journalist. De journaliste groeide op naast het paleis Soestdijk, waar ze vanaf haar 2e  levensjaar woonde. Al haar hele leven is ze fan van het Koninklijk huis. In 1990 behaalde Marcella haar propedeuse aan Hogeschool Rijswijk, ze deed daar Europese Studies. Hierna deed Marcella in Tilburg de opleiding aan de Academie voor Journalistiek. Sinds 1994 is Justine Marcella officieel journalist.

Inhoudsopgave

Werk

In 1998 werd ze naar eigen zeggen pas echt besmet met het royal virus. 12 jaar lang maakte Marcella rapportages voor het televisieprogramma Blauw Bloed. In januari 2012 maakte de journaliste de overstap naar het tijdschrift Vorsten, waar ze nu de hoofdredacteur van is. Marcella werkt voor het televisieprogramma RTL Boulevard en het tijdschrift Vorsten. Daarnaast heeft Marcella haar eigen bedrijf, ze maakt sieraden. Als Marcella dan nog tijd over heeft, schuift ze ook wel eens aan bij radio- en televisieprogramma’s, zoals bijvoorbeeld SBS6, om te praten over koninklijke gebeurtenissen. Van 2008 tot 2009 werkte de koningshuisdeskundige kort voor het televisieprogramma Goedemorgen Nederland. In 2019 speelde Marcella mee in het programma de slimste mens, ze wist twee keer de dag winnaar te worden.

Privéleven

Marcella heeft twee kinderen. Haar dochter heet Sophie, toevallig ook een Koninklijke naam. De inspiratie voor de naam van haar dochter kwam echter tijdens een vakantie in Griekenland. Daarnaast wilde Marcella haar kinderen graag namen geven die internationaal uitspreekbaar zijn. Naast dochter Sophie heeft Marcella ook nog een zoon, hij heeft de naam Sam gekregen. Uit de Instagrampagina van Marcella lijkt het dat de conclusie getrokken kan worden dat ze sinds 2020 een relatie heeft, wat ze bevestigde in De Telegraaf. Haar nieuwe partner luistert naar de naam Prabath Nanayakkara. Hij is medicus maar ook muzikant.

Verder lijkt het erop dat Marcella alleenstaande moeder is, de vader van de kinderen wordt niet besproken. Op vakantie gaat ze dan ook alleen met haar kinderen. Marcella laat via haar Instagram pagina ook weten dat ze haar moeder mist, zij overleed in 2018 helaas. In 2021 toonde Justine Marcella trots hoe ze erin slaagde liefst 20 kilo af te vallen, waardoor ze naar eigen zeggen ‘veel beter in haar vel zit’.

 Blauw bloed

Een hele tijd heeft Marcella bij het televisieprogramma Blauw bloed gewerkt, hier was zij verslaggeefster. Bovendien was het ideaal werk om te combineren met haar gezin, aangezien het meeste in het Koninklijk huis overdag gebeurde. De kinderen van Koningin Maxima zijn ongeveer even oud als haar kinderen. Om Blauw bloed op de televisie te houden heeft Marcella in 2021 een petitie gestart, daar zijn al 10.000 handtekeningen onder gezet. Om zoveel mogelijk kijkers te kunnen bereiken heeft ze de petitie zelfs in haar blad Vorsten opgenomen. Van vijandigheid met haar voormalige werkgever is dus absoluut geen sprake.

Vorsten

Sinds 2012 is Marcella hoofdredacteur voor het blad Vorsten. Haar grote droom is dat Vorsten ook een televisieprogramma zal gaan hebben. Marcella werkte 20 jaar voor de televisie en zou het fantastisch vinden om dat werk er weer bij te gaan doen. Op dit moment is ze overigens al vaak op televisie te zien in allerlei programma’s als royal deskundige. Een overlap met een televisieprogramma als Blauw bloed is volgens de journaliste niet nodig. Het blad Vorsten is geen eigen ontwerp van Marcella, toen het begon was zij nog maar 2 jaar oud. Wel is haar bedoeling met het blad, dat het een beetje de Vogue onder de royaltybladen is. Marcella weet overigens zeker dat de vorsten zelf het blad Vorsten ook echt lezen, ze heeft namelijk wel eens vraag naar een extra blad gekregen door een royal.