Sterren op TV
Tooske-Ragas-Bastiaan-1024x596

Alles over Tooske Ragas en haar vurige liefde voor Bastiaan Ragas

Tooske Breugem werd al op jonge leeftijd bekend als VJ van TMF, maar bleef daarna actief in de televisiewereld, waar ze onder meer Idols presenteerde. Tooske trouwde met Bastiaan Ragas, waarna ze door het leven ging als Tooske Ragas.

Tooske werd geboren op 3 juni 1974 in Zwolle. Ze is een presentatrice, zangeres en actrice. Ragas werd voornamelijk bekend door haar rol als presentatrice van Idols. De presentatrice woont samen met haar man Bastiaan Ragas en hun vier kinderen in Bloemendaal.

Inhoudsopgave

Jeugd en studie

Ragas groeide op in een Nederlands-hervormd gezin. Het geloof speelde een grote rol in het leven van het gezin. Ragas volgde het gymnasium in Zwolle en besloot vervolgens Engelse taal- en letterkunde te gaan studeren aan de Universiteit van Utrecht.

Theater, zingen en Miss Nederland

In 1992 sloot ze zich aan bij de theatergroep Up with People. Daarnaast was ze ook een zangeres in de groep Bogy Bogy. In 1996 werd Ragas Miss Overijssel en ze kwam op de vierde plek op de Miss Nederland verkiezing. Tooske Ragas hield zich niet alleen bezig met presentatie- of theaterrollen. Ze schreef namelijk ook het script van de theatervoorstelling De Boze Heks.

Presentatrice

Tooske Ragas maakte haar presentatiedebuut bij muziekzenders TMF en MTV. Vervolgens ging ze Idols presenteren bij RTL4 waardoor ze een grote bekendheid krijgt bij het Nederlandse publiek. Door haar grote succes werd ze ook bij RTL Duitsland gevraagd om Deutschland sucht den Superstar te gaan presenteren. Na deze presentatieklussen werd ze steeds vaker gevraagd bij populaire televisieprogramma’s en show op de publieke en commerciële zenders. Zo heeft zo onder andere de Musical Awards Gala, Het Beste Idee van Nederland, het Televizier Gala en het Staatsloterij Oudejaarsfeest gepresenteerd. Na een tijdje afwezig te zijn geweest, keerde Ragas in 2021 terug op de Nederlandse televisie. Ze is onderdeel van het presentatieteam van Shownieuws op SBS6.

Liefdesleven

In 2002 trouwde Tooske Ragas met de Amerikaanse Keith Davis. Een jaar later ging het stel uit elkaar. Tijdens de film De 3 Musketiers ontmoette ze haar tegenspeler Bastiaan Ragas. ,,Toen ik eind 2002 auditie deed voor de vrouwelijke hoofdrol in Drie musketiers, werd ik gewaarschuwd voor Bastiaan, die de man­nelijke hoofdrol zou spelen. “Een gladde jongen, dus kijk een beetje uit!” Maar bij onze eerste ontmoeting gingen er helemaal geen alarmbellen af. Ik vond hem meteen een leuke vent met veel humor, gezellig ook”, vertelde ze aan Nouveau. ,,Voordat Bastiaan en ik onze gevoelens voor elkaar uitspraken, had­den we allebei al de knoop doorgehakt met onze partners, omdat het niet langer ging. Het was dus geen kwestie van inruilen. Maar toen de weg eenmaal vrij was, gingen de remmen los. Na een paar maanden verkering zaten we een weekend in een hotelletje, waar Bastiaan me een klein doosje gaf.”

In 2005 stapte het stel in het huwelijksbootje in Zuid-Frankrijk. Aan Weekend vertelde ze het volgende over haar huwelijk: ,,Bastiaan en ik zijn stiekem getrouwd en ik moet er niet aan denken dat iemand zonder mijn toestemming zit te neuzen in mijn meest intieme momenten. Ik kan het huwelijk iedereen trouwens wel van harte aanbevelen. Het is zo fijn en het geeft je duidelijkheid en rust.’’ Het stel kocht in 2005 een huis in Amsterdam-Zuid voor bijna 1,4 miljoen. Zes jaar later verkochten ze het pand voor 2,75 miljoen. Het stel heeft samen drie dochters gekregen.

Bastiaan heeft een zoon uit een eerdere relatie en het gezin woont samen in Bloemendaal. In 2011 vertelde ze aan het weekblad Weekend dat ze geen gezinsuitbreiding willen:,, We hebben er nu vier, dat is oké. Zwanger zijn is geweldig, maar het is fysiek zwaar. Je moet dingen laten staan en veel slapen. Ik heb drie meiden gekregen, dat is genoeg.”