Sterren op TV
Stien den Hollander S10

Alles over Stien den Hollander, oftewel S10; Nederlands trots op het Songfestival

Stien den Hollander is een Nederlandse zangeres en rapper, beter bekend onder haar artiestennaam S10. S10 is geboren in Abbekerk op 8 november 2000. Ze was pas 17 toen ze al tekende in januari 2018 bij het hiphoplabel Noah’s Ark. S10 zingt in haar nummers voornamelijk over psychische problemen, waarvoor ze wordt geprezen omdat ze zo eerlijk en gewaagd zijn.

Inhoudsopgave

Muziek en discografie

Haar eerste uitgebrachte ep’s zijn vernoemd naar medicijnen die vaak worden voorgeschreven bij psychose en bipolaire stoornis. S10 haar eerste EP werd in 2017 uitgebracht onder de naam Antipsychotica en haar tweede EP genaamd Lithium volgde al snel in 2018. In 2019 bracht ze Diamonds en Snowsniper uit. Hierna volgde Vlinders in 2020 en Adem Je In in 2021. Lithium wordt door 3voor12 de eerlijkste hiphopplaat van het jaar genoemd. Daarom wordt hier ook een documentaire over gemaakt.

De muziek van s10 wordt onder andere onder donkere trap geplaatst. Het is volgens vele een combinatie van zang, rap en spoken word. Hierin bespreekt S10 mentale problemen, maar er zijn ook hits die meer draaien om dansbaarheid. In maart 2020 geeft S10 een optreden in Carré genaamd Insane in Carré waarin ze optreedt over haar eigen psychische problemen.

Voor haar debuutalbum Snowsniper krijgt ze een Edison in categorie Alternative. Ze treedt op Noorderslag op in 2020 en haar show wordt tot de op een na beste uitgeroepen van de 25. Ook treedt ze samen met Wende op, op uitnodiging van de artiest zelf, in het Theater Carré in Amsterdam. Door veel mensen, waaronder de Volkskrant, wordt dit het hoogtepunt van de avond genoemd. In 2020 brengt ze Vlinders uit waar ook contributies van onder andere Ronnie Flex, Wende Snijders en Zwangere Guy op staan.

Deelname aan het Eurovisie Songfestival 2022

In december 2021 werd aangekondigd dat S10 in 2022 voor Nederland zou optreden tijdens het Eurovisie Songfestival. Ze is hiervoor door AVROTROS geselecteerd. Ze zal hier optreden tijdens de halve finales ergens tussen 10 en 14 mei in Turijn. S10 treedt dan op met een Nederlands nummer. AVROTROS selecteerde S10 deels door haar lef en trouwheid aan zichzelf. Ze wilden ook graag een Nederlands nummer insturen.

Privéleven

Buiten de psychische problemen en haar tijd in een mentale instelling waar S10 over zingt, is er niet veel bekend over deze zangeres. Zo is niet bekend of ze een relatie heeft.