Sterren op TV
Alles over Sharon Dijksma oud-politici en de burgemeester van Utrecht

Alles over Sharon Dijksma de burgermeester van Utrecht

Sharon Dijksma is geboren op 16 april 1971 in Groningen. Ze is sinds 2020 de burgemeester van Utrecht. Hiervoor heeft ze gewerkt als wethouder van Amsterdam, en ze was Tweede Kamerlid. Hier zullen de meeste mensen haar ook van kennen.

Inhoudsopgave

Sharon Dijksma studie

Naar haar middelbare school volgde ze een opleiding aan de Rijksuniversiteit Groningen, daarna volgde ze een opleiding aan de Universiteit Twente. In Groningen volgde ze de opleidingen ‘Rechten’, in Twente volgde ze de opleiding ‘Bestuurskunde’. Opmerkelijk; ze ronde geen één van de opleidingen af. Ze heeft alleen haar Vwo-diploma. Voor een vrouw met alleen een Vwo-diploma, heeft ze het ver geschopt.

Sharon Dijksma is oud-politica

Sharon Dijksma was jarenlang het jongste Tweede Kamerlid. Op 23-jarige leeftijd zat ze namelijk al in de Tweede Kamer voor de PvdA ook wel de ‘Partij van de Arbeid’ genoemd. Deze partij komt op voor mensen die met de handen werken. Het is van oorsprong een linkse partij. Ze was staatssecretaris van Economische Zaken en van Onderwijs. Deze vrouw heeft letterlijk overal verstand van.

Lees ook: Farid Azarkan fractievoorzitter-DENK

Thomas Windmulder is de man van Sharon Dijksma

Thomas en Sharon zijn al jaren samen. Eerst woonde ze in het Overijsselse Enschede, in 2018 zijn ze verhuisd naar Amsterdam. Toen Sharon 48 jaar was, is ze bevallen van hun derde kind. Ze is toen bevallen van een dochter. Hun eerste kind was een zoon, daarna kreeg het stel nog een dochter.

Thomas volgde vanaf 1981 tot 1987 het Vwo op het Twents Carmellyceum te Oldenzaal. Daarna volgde hij een opleiding Bestuurskunde in Twente. Het stel is al jaren samen en ze zijn erg gelukkig met elkaar.

Lees ook: dit is de vrouw van Geert Wilders

Sharon Dijksma op social media

Ze is erg actief op Instagram, op dit social media platform heeft ze ruim 8.000 volgers. De vrouw van Thomas Windmulder deelt hier vooral berichten over haar werk. We zien maar weinig van haar privéleven. Dit vinden we jammer. Sharon Dijksma is goede vrienden met Femke Halsema.

Volg ons ook op Instagram en Facebook