Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 12 januari 2022

Laatst Geüpdatet: 21 december 2022

Alles over Sanne Samina Hanssen: haar bijzondere relatie, haar intense verleden en wonen in een camper

Sanne Samina Hanssen is een Nederlandse actrice en zangeres. Ze is geboren in Kessel-Eik op 2 augustus, 1988. Ze is vanaf 2006 actief als actrice, zangeres en presentatrice. In deze blog lees je meer over haar rollen, presentatiewerk en muziek. Hanssen studeerde van 2011 tot 2015 aan de Toneelacademie in Maastricht.

Inhoudsopgave

Filmografie

Hanssen begon in 2006 met haar carrière. Van 2010 tot 2011 speelde ze Anastacia in Het Huis Anubis en de vijf van het Magische zwaard, een televisieserie voor kinderen. Ook speelde ze dezelfde rol in een film genaamd Het Huis Anubis: De Vijf en de Toorn van Balor. Met deze rol zette ze zichzelf op de kaart. Van 2018 tot 2020 speelde ze Sien in de televisieserie Zie mij Graag. Daarnaast speelde ze Maria in de film De Liefhebbers. Ook scoorde ze een rol in de populaire Netflix serie Undercover als Lisa de Wit. Ook speelt ze een van de hoofdrollen in de serie Vliegende Hollanders, waarin ze de rol Suze Plesman op zich heeft genomen. In 2021 heeft ze de rol van Monique vertolkt in de serie BuZa. Wat dat betreft mag Sanne Samina Hanssen één van de meest veelbelovende actrices worden genoemd.

Hiernaast heeft ze tussen 2014 en 2020 verschillende voorstellingen gespeeld in het Toneelhuis in Antwerpen.

Werk als presentatrice

Naast acteerwerk heeft Hanssen ook werk als presentatrice verricht. Tussen 2006 en 2008 presenteerde ze Kinjerkraom en KresjTV bij de provinciale publieke omroep L1 in Limburg.

Muziek

Hanssen kan ook een stevig staaltje zingen. Ze heeft de titelsong Vijf Zintuigen voor Huis Anubis ingezongen in 2010. Tegenwoordig maakt ze deel uit van Polly & Bruce.

Nominaties

Hanssen is in 2020 genomineerd voor de Colombina prijs voor haar rol als Harper in het toneelstuk Angels in America van Toneelhuis en Olympique Dramatique.

Privéleven

Sanne Samina Hanssen heeft als motto ‘spiritual, s.ensual, sensational, sacred’, zo is te lezen op haar Instagram. Ze heeft al jaren een relatie met haar vriend, met wie ze ook al de wereld over reisde. Hij woont in Tilburg. Over hun relatie vertelde ze aan Zout Magazine: ,,Mensen om me heen krijgen kinderen. Bij mij ligt de nadruk momenteel op werk en reizen. Ik heb een vriend en een open relatie, ik kan keuzes maken. Ik kan zelfs zaad bestellen in Denemarken als ik dat wil. Eigenlijk kan alles.”

Ze is ook bijzonder door het feit dat ze een deel van het jaar in een camper woont / verblijft: ,,Ik woon vijf maanden per jaar in een camper en in de winter verblijf ik waar ik werk. Ik heb een soort angst voor huizen. Angst is misschien niet het goede woord, ik hou niet van spullen, of beter: van langdurige contracten. Zelfs als ik een huis héél graag zou willen, zou ik er op dit moment in m’n leven niet aan beginnen.”

In het verleden streed ze tegen anorexia: „Artsen zeiden dat ik het einde van de week niet zou halen als ik zo bleef doorgaan.”