Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 28 december 2021

Laatst Geüpdatet: 21 december 2022

Alles over Robért van Beckhoven, Neerlands bekendste patissier: zijn loopbaan en privéleven

Robért van Beckhoven werd op 11 juli 1961 in Oisterwijk geboren. Hij is een Nederlandse bakker, patissier en presentator. Hij werd geboren als zoon van een banketbakker in het plaatsje Oisterwijk en volgde in Tilburg de mavo. Na de mavo begon hij aan een bakkersopleiding aan het ROC van Eindhoven. Na het behalen van zijn diploma startte hij met werken bij banketbakkerij Lucas in Knokke. In het jaar 1980 werd hij jeugdkampioen brood bakken in Nederland. In 1989 nam hij ook de bakkerij van zijn vader over en werd hij na een aantal jaar banketleverancier van restaurant Cas Spijkers en De Swaen.

Inhoudsopgave

De eerste prijs voor de patisseriewedstrijd

In 1996 won hij de eerste prijs in de patisseriewedstrijd in Nederland en in België. Ook richtte hij in dit jaar samen met Rudolph van Veen het Nederlands Patisserie Team op. In het jaar 1999 won hij zilver op de Salon Culinaire Mondial in Basel in de categorie van desserts. In 2004 stopte Van Beckhoven met zijn winkel in Oisterwijk, omdat hij zich wilde richten op grotere productie. Hij ging verder op een industrieterrein en zorgde ervoor dat het bedrijf uitgroeiende tot een grote leverancier voor onder andere De Efteling. In 2010 kreeg hij de titel van Meester Patissier. Landelijke bekendheid kreeg Van Beckhoven door zijn bekendheid in het kinderprogramma CupCakeCup. Ook was hij in 2013 te zien met Janny van der Heijden als jurylid in het tv-programma Heel Holland Bakt. Dit was te zien op Omroep MAX. Toen hij in 2013 zijn meesterproef broodbakken haalde, mocht hij zich als enige in Nederland Meester Patissier en Meester Boulanger noemen. In 2014 verhuisde hij met zijn bedrijf naar een industrieterrein in Oisterwijk, waar hij klanten laat zien hoe hijzelf en zijn bakkersteam te werk gaan in de grote bakkerij met een lange glazen gang van wel 45 meter.

Eigenaar van zijn eigen restaurant

In 2016 werd hij lid van Créateurs de Desserts, een ambachtsvereniging. Samen met zijn partner runt Robért ook zijn eigen restaurant, genaamd Keuken Van Leer. Bezoekers kunnen hier onder andere zijn brood en gebak eten. Van Beckhoven heeft ook verschillende boeken geschreven, waarin hij als auteur zijn kennis deelt. Zo heeft hij verschillende titels op zijn naam staan, zoals ‘Meesterlijk brood’, ‘Meer meesterlijk brood’, ‘Heel Holland bakt brood’, ‘Brood’ en ‘Quinoa’.

Privéleven

Ondertussen is Van Beckhoven alweer 13 jaren met zijn vrouw genaamd Pirjo. Ze hebben samen drie kinderen en deze kinderen. Uit een eerdere relatie heeft Robért ook nog twee kinderen, dus in totaal heeft hij er vijf. Hij is erg dol op zijn kinderen maar toch houdt hij zijn kinderen liever weg van de media. Een van zijn zoons heeft zelf al eens de publiciteit opgezocht, toen hij ervoor koos om mee te doen aan het programma ‘Hermans Pop-up restaurant’.