Sterren op TV

Alles over Randy Fokke: AH-supermarktmanager Ilse, fotograaf en vrijgezel in de liefde

Randy Fokke is in 1984 in Zaandam geboren en is een Nederlandse actrice. Fokke is naar eigen zeggen door haar ouders vernoemd naar de bekende zangeres Randy Crawford. Naast Zaandam is Fokke ook opgegroeid in Hoorn, waarna ze verhuisd is naar Amsterdam. In Amsterdam is zij in 2008 afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie.

Inhoudsopgave

De carrière van Randy Fokke

Fokke heeft verschillende rubrieken verzorgd in dagblad Het Parool. Zo is ze bekend van rubrieken als Stadsbeeld, een fotoserie van stadse taferelen, en de cultuuragenda. Fokke besteedde vanaf de jaren tien van de 21e eeuw weer aandacht aan fotografie en gaf cursussen aan het Centrum voor Analoge Fotografie in Utrecht en de Fotoacademie. In 2015 heeft ze de basisopleiding afgerond aan de Fotoacademie.

Als actrice heeft Fokke verschillende rollen gespeeld. Zo speelde ze onder anderen in Toren C, Sluipschutters, Harkum en Levenslied en was ze ook te zien in de korte film Tienminutengesprek. Fokke speelde ook samen met Pierre Bokma in een productie van Oom Wanja, van de Russische schrijver Anton Tsjechov (in 2012). Daarnaast speelde ze ook in Wuivend gaan (in 2007) van Wim T. Schippers, in Bomans (in 2016) van Ruud van Megen en in Een man een man (in 2019).

Verder is Fokke bekend van rollen in 1 aflevering in Flikken Maastricht. Hier speelde ze in 2007 de rol van Janneke Swater. Daarnaast is ze bekend van De Expeditie van Familie Vos waar ze in 2020 de rol van Elise speelde. Naast actrice is Fokke ook op tv te zien bij De Slimste Mens. Hier stal zij als supermarktmanager Ilse de show.

Bekend als filiaalmanager Ilse bij Albert Heijn

Je hebt Randy Fokke misschien ook op televisie gezien in de reclamespots van de supermarktketen Albert Heijn. Hier speelt zij, net als bij De Slimste Mens, de rol van filiaalmanager Ilse, het gezicht van de Albert Heijn reclames. Met deze rol is ze na enkele jaren de opvolger van Harry Piekema, die voorheen te zien was als filiaalmanager van Albert Heijn. Harry Piekema keerde in het eerste filmpje van Fokke terug als manager Henk van Dalen. Dankzij deze rol staat Fokke niet alleen bekend als Randy, maar ook als Ilse.

Privéleven

Hoewel Randy Fokke als supermarktmanager Ilse en in De Slimste Mens zich zeer geliefd maakte bij de kijkers, gaat ze vooralsnog als vrijgezel door het leven. Daarover vertelde ze aan De Telegraaf: ,,Ik ben niet snel verliefd. En ik ben echt een einzelgänger. Die combinatie maakt dat ik zo’n beetje altijd in mijn eentje opereer. Sommige mensen begrijpen dat niet zo goed. Ik krijg heel vaak opmerkingen als: ’Meid, houd vol. Het komt nog wel.’ Maar ik ben helemaal niet op zoek. Ik sluit niet uit dat ik ooit iemand tegenkom bij wie ik denk: met jou is het leuk. Maar als dat niet gebeurt, is het ook goed.” Ze heeft ook geen kinderwens: ,,Nee, die heb ik ook niet. Ik vind dat soms een beetje sneu voor mijn ouders. Zelf zeggen ze dat het voor hen geen issue is, maar ik denk dat ze het wel heel leuk zouden vinden om opa en oma te worden. En ook dat ze er heel goed in zouden zijn. Je gaat natuurlijk niet aan kinderen beginnen voor je ouders, dat lijkt me een beetje krom. Maar ik heb er toch wel moeite mee. Door zelf geen kinderwens te hebben, ontneem ik ze de kans om grootouders te worden. Daar kan ik mezelf best schuldig over voelen.”

Fotograaf en creatief

Naast actrice is Randy Fokke ook fotograaf. Haar foto’s zijn regelmatig te zien in Het Parool en op haar Instagram pagina. Ook had ze met haar broer en zus een winkeltje: ,,We hebben een tijdje samen een pop-upvintagewinkeltje gehad, dat nu een online winkel is geworden. Niet iets om rijk mee te worden, maar wel heel leuk om te doen.”