Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 8 januari 2022

Laatst Geüpdatet: 21 december 2022

Alles over Oussama Ahammoud, Muis in Mocro Maffia

Oussama Ahammoud is een Nederlandse acteur bekend van een paar films en series. De acteur is geboren in Amsterdam op 27 november 2000. Ahammoud speelde in verschillende bekende films zoals Mocro Maffia, Morten en Nieuw Zeer. Hij werd hiervoor zelfs genomineerd in 2019, namelijk voor de Gouden Kalf voor beste acteur televisiedrama. Op dit moment is hij nog steeds actief in de film- en seriewereld. In dit artikel gaan we je meer vertellen over de doorbraak van Oussama Ahammoud, maar ook over het moment waarbij hij in opspraak raakte toen hij met een vriend aan het livestreamen was.

Inhoudsopgave

Doorbraak van Oussama Ahammoud

De acteur is pas 17 als hij al in een paar grote producties mag spelen. Niet alleen heeft hij een goede rol in de serie Mocro Maffia te pakken, maar ook speelt hij in Vakkenvullers, Morten en in de film De Libi. Volgens een van zijn interviews is het nooit zijn droom geweest om acteur te worden. Toch speelt hij in de afgelopen paar jaar mee in een paar producties en breekt hij echt door. Hij wordt ook herkent als groot talent en genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste acteur in televisiedrama.

Privéleven van Oussama Ahammoud

Oussama Ahammoud groeit op in de Vogelbuurt in Amsterdam-Noord. Samen met zijn moeder en zus woonde hij daar voor een lange tijd. De acteur heeft ook nog twee zussen en drie broers. De ouders van Ahammoud zijn gescheiden, maar hij is naar eigen zeggen nooit iets tekort gekomen. Oussama Ahammoud groeide op in een fijne familie en hield ervan om buiten en in het buurthuis te gaan voetballen. Hier kon ook gegamed en gepingpongd worden en dat werd dan ook volop gedaan door de acteur. Op zijn elfde speelde de acteur hier met een paar vrienden een toneelstuk en zo begon zijn interesse in acteren.

Filmografie van Oussama Ahammoud

De filmografie van de acteur is erg groots voor iemand die nog zo jong is. Ahammoud heeft gespeeld in de films Het hele verhaal, De Libi en Paradise Drifters. Daarnaast is hij ook grotendeels bekend geworden door zijn rol als Muis in de serie Mocro Maffia. Daarnaast speelde hij Rimon in Vakkenvullers, Bilal Limam in Morten en meerdere personages in Nieuw Zeer. Een indrukwekkende filmografie die alleen maar blijft groeien als het aan de acteur zelf ligt.

Controversie

In 2021 werd Oussama Ahammoud onderdeel van een controversieel gebeuren. Op 24 maart in 2021 was de acteur samen met zijn collega Bilal Wahib aan het livestreamen op Instagram. Tijdens deze livestream boden ze geld aan een minderjarige jongen om zijn geslachtsdeel te tonen. Dat deed de jongen dan ook voor het oog van alle kijkers. Dit was natuurlijk een grote shock en daarnaast illegaal omdat de jongen minderjarig was. Ahammoud en Wahib werden verbannen van zowel Facebook als Instagram. Later bood Oussama Ahammoud excuses aan voor het incident en zegt hij dat hij geleerd heeft van alles dat er gebeurd is.

Relatie

Oussama Ahammoud heeft een relatie. Hij nam zijn vriendin mee naar meerdere premieres en schitterde met de knappe brunette op de rode loper. Wat haar naam is, heeft hij echter nog niet geopenbaard.