Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 10 augustus 2022

Laatst Geüpdatet: 28 december 2022

Alles over NOS-correspondent Mustafa Marghadi

Mustafa Marghadi is geboren in Lutjewinkel op 17 april 1983 en is voornamelijk bekend als Nederlandse televisiepresentator en journalist. Marghadi studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht en vanaf toen in zijn carrière als verslaggever al gestart. Mustafa Marghadi is de broer van Aicha Marghadi. Aicha presenteerde tussen 2010 en 2012 het Sportjournaal en werkte daarvoor ook voor AT5.

Doorbraak en carrière van Mustafa Marghadi

Tijdens zijn studie werkte Mustafa Marghadi al als redacteur en verslaggever. Hij was tijdens zijn studie namelijk al redacteur bij NOS en verslaggever bij RTV Utrecht. Hierna, en na zijn studie werd hij redacteur voor NOS Headlines en ging hij werken als freelanceverslaggever bij RTV Utrecht. In 2010 brak hij door toen hij begon als presentator bij Het Klokhuis. In mei 2011 stapte Marghadi over naar NOS op 3. Hier was hij een van de drie vaste presentatoren.

Sinds 2016 was Marghadi ook samen met Petra Possel degene die dagelijks met de Nieuws en Co-bus op weg gaat om met verschillende mensen op verschillende plekken in Nederland te discussiëren over het nieuwsonderwerp dat op dat moment in dat gebied speelt. Van juni 2017 tot augustus 2021 is Marghadi een correspondent voor NOS in Italië geweest. Vanaf dit land bracht hij nieuws naar Nederland via de NOS. Vanaf 1 november 2021 vervangt Marghadi, Annemarie Kas als correspondent in Zuidoost-Azië.

Prijzen en onderscheidingen

Met een programma bij NOS op 3 won Marghadi de journalistieke prijs De Tegel. Dit won hij met het project Bij ons #inMolenbeek. Voor dit project zat Marghadi een maand lang in Molenbeek. Dit is een Brusselse wijk die in het wereldnieuws kwam door de aanslagen in Parijs en Brussel. Dit multimediale project leverde Marghadi De Tegel op.