Sterren op TV

Alles over Khalid Kasem: zijn privéleven, zijn band met Nouri en Peter R de Vries en zijn televisiecarrière

Khalid Kasem is in razend tempo bekend geworden in Nederland. De advocaat stond de familie van Abdelhak Nouri bij, was kantoorgenoot van Peter R. de Vries, werd presentator van Khalid & Sophie en werd door het Openbaar Ministerie beschuldigd van lekken van informatie. 

Kasem werd geboren op 30 mei 1978 in Nieuwegein. Kasem is voormalig advocaat van rapper Boef en de woordvoerder van de familie van de Ajax-voetballer Abdelhak Nouri. Sinds 2021 presenteert hij samen met Sophie Hilbrand de talkshow Khalid & Sophie. Kasem heeft een vrouw en kinderen.

Inhoudsopgave

Studie

Khalid Kasem volgde de MAVO, maar werd op zijn 15e van school gestuurd. Vervolgens ging Kasem aan het werk bij de ABN AMRO. In zijn vrije tijd ging hij rechten studeren aan de Universiteit te Amsterdam.

Advocatenbureau

In 2017 richt hij samen met Peter R. de Vries en diens zoon Royce een advocatenkantoor op. Aan het AD vertelde hij in 2020 waarom hij advocaat is geworden: ,,Ik ben advocaat geworden omdat ik iets wil betekenen voor mensen die het niet op eigen kracht kunnen. In het strafrecht is dat het duidelijkst. Natuurlijk, criminelen kiezen zelf voor een crimineel leven. Maar soms heb je gewoon pech en worden je keuzes bepaald door omstandigheden waarin je van jongs af aan verkeert en waar je geen invloed op hebt. Bovendien hebben veel jongens die in het criminele circuit zijn terechtgekomen niet het IQ om de juiste, rationele keuzes te maken. Ze zijn gewoon niet in staat de gevolgen van hun daden te overzien. Als ik minder intelligent was geweest, had ik waarschijnlijk nu niet hier tegenover jou gezeten.”

In zijn rol als advocaat stond hij onder meer de familie van Abdelhak Nouri bij, die door een tragisch incident nooit meer zal kunnen voetballen. Na een lang proces bereikte hij met Ajax overeenstemming over schadevergoeding voor de familie.

Beschuldiging lekken informatie

In 2020 publiceerde het AD een artikel waarin werd geschreven dat het Openbaar Ministerie Khalid Kasem ervan zou verdenken dat de advocaat belangrijk informatie naar de groep van Ridouan Taghi gelekt zou hebben. De Nederlandse orde van advocaten onderzocht deze verdenkingen en kwam tot de conclusie dat Kasem niet schuldig was hieraan. Deze beschuldigen hadden grote gevolgen, want Kasem zou wellicht een opvolger van DWDD gaan presenteren, maar dit ging vanwege deze aantijgingen niet meer door.

Khalid & Sophie

In 2021 werd Khalid Kasem ook presentator. Hij werd één van de gezichten van Khalid & Sophie, de talkshow die hij om beurten presenteerde met Sophie Hilbrand. De recensies op zijn rol als presentator waren kritisch: Kasem zou niet natuurlijk overkomen en soms kritische vragen nalaten bij gevoelige onderwerpen.

Privéleven

Khalid Kasem is getrouwd, al blijft de naam van zijn vrouw buiten de media. Hij heeft met zijn vrouw drie kinderen. Het gezin woont in Amsterdam-Nieuw West. Over zijn levensmotto stelde hij in het AD: ,,Ik wil goed zijn voor de mensen om me heen, mijn vrouw en kinderen. Ik zal nooit vergeten waar ik vandaan kom, dus ik zal altijd empathie houden voor mensen die het niet op eigen kracht redden. Je zult me altijd aan je zijde vinden als je door de samenleving wordt afgeschreven en gemarginaliseerd.”