Sterren op TV
Alles over Jelle de Graaf

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 31 oktober 2022

Laatst Geüpdatet: 31 oktober 2022

Alles over Jelle de Graaf

Jelle de Graaf werd bekend door het incident bij Jinek. Hier lijmde hij zichzelf vast aan de tafel. Maar wie is hij eigenlijk? Jelle de Graaf is 33 jaar oud en is geboren in Nederland. Sinds jongs af aan houdt hij zich bezig met het klimaat en DE politiek. Hij werkte voor politieke partijen Bij1  en Partij voor de Dieren. 

De klimaatactivist studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Bij Bij1 was hij woordvoerder, hier hield hij zich vooral bezig met het klimaat. Een jaar later ging hij werken bij ‘Extinction Rebellion NL’. Extinction Rebellion is een internationale beweging van activistische die demonstreren tegen de klimaatverandering. 

Deze groep mensen komt steeds vaker in het nieuws. Tegenwoordig, gooien klimaatactivisten soep of eten naar schilderijen. Het doel hiervan is om aandacht te vragen voor het milieu. Nadat Jelle de Graaf in mei 2021 vertrok bij deze beweging, ging hij werken voor de Partij voor de Dieren. Hier werkt hij als fractie-  en beleidsmedewerker. 

De klimaatactivist bij Jinek

Tijdens de Jinek uitzending van 25 oktober 2022 lijmde klimaatactivist Jelle de Graaf zich vast aan de tafel. Hierdoor was hij in een klap een bekende Nederland. Eva Jinek, was hier nogal verbaast over. Uiteraard, hadden ze dit niet verwacht. De Graaf werd uiteindelijk weggetild, waarna hij begon te schelden. Ook zangers S10 en Beau van Erven Dorens waren aanwezig tijdens het incident.  

Media-aandacht voor Jelle de Graaf

Nadat hij tijdens de uitzending weg werd getild kreeg de klimaatactivist veel media aandacht. NOS, RTL Boulevard en Metronieuws deelde het direct op hun website. Ook in de uitzending van Vandaag Inside werd erg hard gelachen om de uitzending.

Op de hoogt blijven van de gebeurtenissen in het leven van Jelle de graaf? Volg ons dan op Instagram en Facebook.