Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 21 juni 2021

Laatst Geüpdatet: 29 december 2022

Alles over het turbulente leven van Waylon

Willem wie? Willem Bijkerk is “de echte naam” van Waylon. Waylon is op 20 april 1980 in Apeldoorn geboren. De naam Waylon, heeft Bijkerk overgenomen van zijn idool Waylon Jennings. Waylon brak in 2008 door met zijn liedje Wicked ways. In 2014 werd hij pas echt beroemd toen hij samen met Ilse de Lange, als The Common Linnets, tweede werd op het Eurosongfestival. In 2018 probeerde Waylon het ook nog een keer solo, maar toen werd hij slechts achttiende. Waylon heeft een relatie met Bibi Breijman.

Inhoudsopgave

Liefde

Op jonge leeftijd trouwde Waylon al met Joëlle Witschge. Samen met Witschge kreeg hij een zoon, Dylan. Het huwelijk strandde na 3 jaar. Vervolgens leerde Waylon tijdens de opnames van It Takes 2 Oh Oh Cherso bekendheid Bibi Breijman kennen, na de opnames van dit programma sloeg de vonk over tussen de twee. Dit gebeurde tijdens de repetities voor een optreden van Waylon in Ahoy, hierbij was Breijman gastartiest. Sinds 2017 zijn Waylon en Breijman samen, in 2018 kregen zij dochtertje Teddy.

Vreemdganger?

Er gaan geruchten de ronde dat Waylon in vorige relaties vreemd gegaan zou zijn, althans, dat meldde Story. Tijdens een interview met Story geeft de zanger aan dat hij dat helemaal nooit gedaan heeft. Hij geeft aan dat hij altijd langere relaties heeft gehad en dat deze nooit over zijn gegaan omdat hij naar andere vrouwen toe gegaan zou zijn. Wel was het volgens Waylon zo dat zijn exen zich vaak minderwaardig voelden en dat het daar waarschijnlijk mis is gelopen. Het gerucht dat Waylon het liefst een vrouw zou willen die zich als huisvrouw naar het traditionele man-vrouw beeld voegt, is ook onwaar volgens de zanger.

Drugs

Wegens een drugsverslaving heeft Waylon lange tijd geen contact gehad met zijn eerste zoon, Dylan. De zanger heeft er spijt van en heeft om vergiffenis gevraagd bij zijn zoon. De zoon van Waylon was gelukkig vergevingsgezind en de twee hebben weer contact met elkaar. De drugsverslaving die Waylon had was behoorlijk serieus, zo is hij zelfs een keer na een overdosis in het ziekenhuis wakker geworden. Het rock-and-roll leven heeft Waylon, nadat hij een relatie met Breijman kreeg, achter zich gelaten. Geheel onthouder is hij echter niet geworden, een jointje of een drankje doet hij nog wel eens.

Hoe is het begonnen?

Waylon begon zijn carrière in 1995 in het kindertelevisieprogramma Telekids, hij zong toen samen met Carlo en Irene het lied Harry de Hengst. De passie voor countrymuziek is bij Waylon altijd al wel aanwezig geweest. Naast zingen heeft Waylon ook altijd gedrumd. Het drummen deed de zanger in de band West Virginian Railroad. In 2001 mocht Waylon met zijn grote voorbeeld Waylon Jennings optreden in de Verenigde Staten. Helaas duurde dit avontuur maar een jaar, Jennings overleed. Waylon is hierna teruggekomen naar Nederland.

Doorbraak

Het TV programma Holland’s got Talent betekende de eerste echte bekendheid voor Waylon, in 2008 wist hij het tot de halve finale te brengen. Ondanks dat hij het programma niet won, had hij zichzelf wel in de kijker gespeeld. Waylon kreeg een contract bij het platenlabel Motown-label en kon hierdoor het nummer waarmee hij doorbrak, Wicked ways, uitbrengen. In 2014 werd Waylon wereldbekend doordat hij samen met Ilse de Lange tweede werd op het Eurosongfestival. Dit deden zij met het welbekende nummer Calm after the storm. De Lange en Waylon werkten samen in the common linnets, deze samenwerking hield echter niet lang stand. Vrijwel direct na het behalen van de tweede plaats vond Waylon dat er geen gelijkheid was op het gebied creatieve inbreng. Eigenlijk was er al eerder onenigheid tussen de twee, maar ze hebben het met elkaar kunnen volhouden tot na het Eurosongfestival. Er volgt een felle ruzie tussen de twee the common linnets leden. Mei 2021 lijkt de lucht na 7 jaar echter te zijn geklaard tussen de twee, ze kunnen nu weer normaal met elkaar omgaan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Waylon (@official_waylon_music)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Waylon (@official_waylon_music)