Sterren op TV

Alles over Hamza Othman, acteur uit oa GTST

Hamza Otham is een Nederlandse acteur. Hij heeft een Marokkaans-Tunesische achtergrond en is geboren in Alkmaar. Hij is geboren op 16 augustus 1998. Otham volgde acteerlessen bij Hidden Ways en daarnaast ook zanglessen bij Babette Labije. Hij studeert nu aan de Toneelacademie in Maastricht. Othman is voornamelijk bekend van een paar jeugdseries en uiteraard het meeste bekend van zijn rol in de soap Goede tijden, Slechte Tijden op RTL4.

Inhoudsopgave

Rollen in film en series

Othman is bekend van een paar rollen in series en een film. Hij speelde in 2019 Jesse in de film KAMER 330 KORT! Deze film werd getoond op het Nederlandse filmfestival. Daarnaast speelt hij een rol als Sal Massoud in #Forever, een serie van AVROtros. In Hoe zal ik het zeggen van RTL7 speelt hij een hangjongere in 2017. Dan gaan we naar een paar grotere rollen. Van 2019 tot 2020 speelt Otham de rol als Yusuf in de NPO 3 serie Remy en Juliyat. Daarnaast speelt hij van 2019 tot heden een rol als Faiz in de serie H3L van Videoland. Een van zijn bekendste rollen is die van Ilyas El Amrani in Goede tijden, slechte tijden, een soap van RTL4

Verlaten van Goede tijden, slechte tijden

In de zomercliffhanger van Goede tijden, slechte tijden heeft Othman nog een centrale rol. Het lijkt erop dat hij dus in de komende seizoenen nog zal blijven. Toch stapt Otham op en vertrekt zijn personage in de serie naar Marokko. Otham heeft ervoor gekozen om op te stappen, omdat hij gaat studeren op de Toneelschool in Maastricht. Zijn rol in Goede tijden, slechte tijden staat nog open, dus misschien keert hij nog wel een keer terug.

Privéleven

Hamza Othman heeft nog geen relatie, vertelde hij aan Shuffle Alkmaar: ,,Ik ben wel single. Maar ik ben ook wel gefocust nu. Mijn prioriteit is acteren, en daarmee ook mijn levensstijl. En direct daarna komt ‘thuis’: mijn moeder, mijn broertje en mijn zus.”