Sterren op TV

Alles over ‘foxwilde’ Peter Gillis, zijn ‘Nicol’ en Massa is Kassa

Peter Gillis is dankzij de realityserie ‘Massa is Kassa’ in rap tempo bekend geworden bij het grote publiek. De succesvolle ondernemer in vakantieparken ligt sindsdien ook onder een vergrootglas bij de media.

Nederlandse ondernemer, investeerder en realityster Peter Gillis werd op 20 maart 1962 in Rijen geboren. Gillis groeide op op een camping en maakte hier al snel zijn grote passie van. Inmiddels is hij één van de rijkste Nederlanders met een geschat vermogen van 220 miljoen. Hij is samen met zijn vriendin Nicol te zien in hun realityserie genaamd Familie Gillis: Massa is Kassa.

Inhoudsopgave

Start van Oostappen Groep Vakantieparken

Peter Gillis groeide op op camping Kampzicht in Rijen. Gillis’ eerste vakantiebaantje was bij een slagerij. Hij is dan ook vervolgens aan de slagersvakschool gaan studeren. De ondernemende geest van Peter Gillis komt snel naar voren wanneer hij in 1986 Camping en Strandbad Oostappen in Asten koopt. Samen met zijn familie doet hij een bod van 4,25 miljoen gulden. Inmiddels staat dit park bekend als Vakantiepark Prinsenmeer. Dit was het eerste park van Oostappen Groep Vakantieparken, wat hem uiteindelijk een enorm succes en vele miljoenen euro’s gaat opleveren. Toen Gillis het park kocht waren er zo’n 500 plaatsen op het terrein van 50 hectare. Inmiddels zijn er zo’n 1700 plaatsen waar hij chalets en caravans verhuurd voor toeristen.

Een vakantie voor iedereen

De filosofie van Peter Gillis en zijn Oostappen Groep Vakantieparken is dat vakantie voor iedereen moet zijn. Het recreatiebedrijf streeft naar een betaalbare vakantie dichtbij voor een kort of lang verblijf. Geniet met het hele gezin van een vakantie met veel faciliteiten en waar je de hele dag door geëntertaind kan worden. Met Gillis’ kordate handelen in het verleden is het bedrijf snel enorm gegroeid. De focus ligt op 11 verschillende parken waaronder, Hengelhoef, Brugse Heide, Blauwe Meer, Prinsenmeer, Marina Beach, Parelstrand, Arnhem, De Berckt, Heelderpeel, Boschbeek bungalow & camperpark en Slot Cranendonck. Deze plaatsen zijn goed voor zo’n 10.000 plaatsen, 26.000 bedden en 55.000 personen. Vanaf 1 november 2021 mag Gillis zich ook de trotse eigenaar van unieke stadscamping Stadsresort Valkenburg noemen.

Multimiljonair

Peter Gillis is de eigenaar van een keten van recreatiebedrijven in Nederland en België, genaamd Oostappen Groep Vakantieparken. Met dit bedrijf kwam hij vier jaar op rij in de Quote 500 terecht. Dit is een lijst met de rijkste Nederlanders. In 2020 had de ondernemer een geschat vermogen van 220 miljoen euro.

Miljoenenvilla en indrukwekkende collectie van Rolls Royces

De realityster woont samen met zijn gezin in een miljoenenvilla. In Gillis’ realityserie Massa is Kassa zie je ook regelmatig de duurste auto’s voorbij kopen. De ondernemender heeft dan ook een indrukwekkende collectie van auto’s en motors. Zo heeft hij onder andere een zes meter lange Rolls Royce Phantom, een Harley Davidson Freewheeler, een Porsche Cayenne, een Porsche 911 Turbo S en een Rolls-Royce Cullinan.

Eigen realityserie Familie Gillis: Massa is Kassa

In 2017 is Peter Gillis voor het eerst op TV te zien in de documentaire Vakantie voor iedereen. Het is een WNL-documentaire en werd uitgezonden op NPO2. Vanaf 2020 is Gillis te zien in zijn eigen realityserie, genaamd Familie Gillis: Massa is Kassa. Dit werd uitgezonden op SBS6 en het werd al gauw een groot succes met hoge kijkcijfers.

Grote liefde Nicol Kremer

Gillis heeft een relatie met zijn vriendin Nicol Kremer. De twee ontmoette elkaar op werk en het klikte meteen. Nicol Kremer is ook veel te zien in Gillis’ SBS6- realityserie Familie Gillis: Massa is Kassa. Kremer werd geboren op 29 maart 1990 in Eindhoven. Ze groeide op met haar ouders, broer en zus in de Eindhovense wijk Stratum. Nadat Nicol Kremer haar middelbare school diploma op zak had, is ze gestart aan de opleiding Business. Tijdens haar opleiding kwam Kremer er al snel achter dat haar passie bij eten en gastvrijheid lag. Ze volgde haar hart en volgde de opleiding Horeca in Eindhoven. Met deze ervaring op zak is ze vervolgens in verschillende restaurants in Nederland en Frankrijk gaan werken. Uiteindelijk kwam Kremer terecht in het bekende Italiaanse restaurant Antonio’s, wat bekend is geworden door het bezoek van bekende gasten, waaronder diverse celebrities en profvoetballers. Vanaf 2018 is Kremer werkzaam voor de onderneming van Peter Gillis, genaamd Unique Vastgoed.

Drie kinderen uit een eerder huwelijk

Peter Gillis heeft drie kinderen uit een eerder huwelijk en ook zijn vriendin Nicol Kremer heeft vier kinderen uit een eerder huwelijk die nog thuis wonen. Vanwege het 28-jarige leeftijdsverschil wordt Kremer soms een golddigger door critici genoemd. In Veronica ontkende ze deze roddels: ,,Ik weet in ieder geval zelf dat ik allesbehalve een golddigger ben. Voordat Peter in mijn leven kwam, wist ik helemaal niet wie hij was, laat staan hoe oud hij is. Ik had dus geen idee dat ‘ie een dikke bak en een dikke bankrekening had. We leerden elkaar op een normale manier kennen en pas na een paar weken daten kwam ‘ie me een keer met een dikke wagen ophalen, maar toen was ik eigenlijk al verliefd.” Of de twee in de toekomst nog trouwen is nog onzeker.