Sterren op TV

Alles over Fleur Launspach, de frisse correspondent van de NOS

Fleur Launspach is het nieuwe frisse gezicht van de NOS in het Verenigd Koninkrijk. Lees hier alles over haar.

Launspach volgde in mei 2021 Tim de Wit op als correspondent in Groot Brittannië. Ze werkte eerder al met De Wit samen. Ze was twee jaar freelancer in Londen, onder meer voor Al Jazeera English en NBC News. Ze maakte ook in de serie Na de Klap een documentaire over de brand in de Grenfell Tower. Ze omschrijft zichzelf op haar website als ,,een ervaren internationale journaliste die werkte voor grote nieuwskanalen en enkele van de meest vooraanstaande streaming diensten.”

Inhoudsopgave

Correspondent

Ze werkte eerder al correspondent in Nederland, België en Scandinavië met als focus onder meer politiek, Brexit en klimaatverandering. Ze maakte ook reportages in Afrika en Zuid-Amerika. Ze schreef ook voor Al Jazeera (Online), Foreign Policy, VICE, De Correspondent, NRC, Trouw, Vrij Nederland, Oneworld en Follow the Money. Ze studeerde aan de Universiteit van Amsterdam.

Over haar huidig correspondentschap in de UK schrijft ze op de website van de NOS: ,,Verslag doen van het Verenigd Koninkrijk is ronduit fascinerend. De ene dag loop je rond in een verscheurd Belfast, de volgende dag duid je het kleurrijke en hilarische politieke theater van het Lagerhuis. Britten zijn ondoorgrondelijk en tegenstrijdig, beleefd en venijnig, extreem rijk en ontzettend arm. Het carrousel van nieuws houdt nooit op. De journalistiek en politiek zijn zo verweven dat zelfs de premier grapt dat hij eigenlijk nog steeds voor de krant werkt.”

Vader

Fleur heeft een bekende vader, te weten Rik Launspach. Hij is acteur, regisseur en schrijver.  Hij speelde in verschillende series en films en won onder meer een Gouden Kalf. Hij is getrouwd met Marjolein Beumer, met wie hij scenario’s schrijft.

Privéleven

Over het privéleven van Fleur Launspach is verder niet veel bekend. Op haar Instagram wordt duidelijk dat ze graag de wereld over reist, houdt van spontane ontmoetingen en haar vrienden en familie koestert. Of Fleur een relatie heeft, laat staan wie haar vriend of vriendin zou zijn, is niet bekend.