Sterren op TV

Alles over Djamila Verhoef, de YouTube hit onder de naam MeisjeDjamila

Djamila Verhoef is één van de bekendste Nederlandse YouTubers en heeft meer dan een miljoen volgers op haar account MeisjeDjamila. Haar liefdesleven houdt ze geheim.

Djamila Verhoef werd geboren in 1991 in Utrecht. Vanaf haar 18e woonde ze met haar familie in Texas en ze heeft zowel een Nederlands als een Amerikaans paspoort. Ze is een Nederlandse Youtuber, actrice en zangeres. Met ruim 1,4 miljoen volgers op Youtube is Verhoef een van de meest bekende Nederlandse Youtubers.

Inhoudsopgave

Liefde voor muziek

Vanaf een jonge leeftijd heeft Verhoef een liefde voor muziek. Ze speelde gitaar en schreef graag haar eigen nummers. Deze nummers postte ze vervolgens op haar Youtube-kanaal. In 2011 won ze de Europese NextUp-prijs op Youtube.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Djamila (@meisjedjamila)

Youtube-kanaal met meer dan 1 miljoen volgers

In 2013 begon Verhoef haar Youtube-kanaal. Ze woonde op dat moment met haar familie in Amerika en ze wilde graag video’s maken omdat ze de Nederlandse taal miste. In haar Youtube-video’s testte ze verschillende producten en liet het verschil zien tussen de Amerikaanse en Nederlandse producten. Daarnaast postte ze ook veel samenwerkingen met andere Youtubers. Haar populariteit onder jonge kijkers groeide razendsnel. In 2018 behaalde ze de 1 miljoen abonnees op Youtube.

Album en bioscoopfilm

In 2017 bracht Verhoef haar eerste album, genaamd Girl uit. Op dit album staan vier nummers, Brickwall, Breathe, Misfits en Who Knows. Datzelfde jaar speelde Verhoef ook haar eerst hoofdrol in de film Misfit. In 2018 was de Youtuber ook te zien in de film Elvy’s Wereld: So Ibiza. Ze zong ook de soundtrack van deze film in.

Privéleven

Haar privéleven houdt Djamila goed verborgen. Zodoende blijft mysterieus of zij een relatie heeft en zo ja, hoe haar vriend of vriendin heet. Wel vertelde ze eind 2019: ,,2019 was een rollercoaster. Ik eindigde vorig jaar op zo’n diep punt, dat ik me had voorgenomen dit jaar meer voor mezelf te kiezen. Het is een zeer introspectief jaar geweest waar ik alles wat me ongelukkig maakte moest loslaten. Dat klinkt altijd makkelijker dan het is, want alle dingen die me juist gelukkig maken zijn er vaak aan verbonden. Zo ben ik weggegaan van mijn platenmaatschappij, overgegaan op 2 video’s per week, heb ik ‘nee’ gezegd op verschillende grote projecten, meer tijd gemaakt voor vrienden en familie en mezelf losgemaakt van mensen die mij (misschien niet bewust) naar beneden haalden. Het waren grote keuzes voor kleine veranderingen, maar stapje bij beetje voelde ik mijzelf terugkomen.”