Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 10 juli 2021

Laatst Geüpdatet: 3 juli 2021

Alles over de turbulente carrière en liefdesleven van Ruud de Wild

Rudolf Alexander de Wild, zoals hij beter bekend staat, is op 24 april 1969 geboren in Hilversum. Met zes zussen en vier broers komt De Wild uit een erg groot gezin. De Wild heeft naar eigen zeggen geen makkelijke jeugd gehad, in een interview met Panorama vertelt hij dat zijn ouders bij een sekte-achtige geloof groepering waren aangesloten. Zijn hele jeugd leefde hij, samen met zijn broers en zussen, met het idee dat het ieder moment het einde der tijden kon zijn. Naast dat hij radio dj voor Radio 2 en tv presentator is, waarmee hij voornamelijk zijn bekendheid heeft verworven, is De Wild ook schilder en kunstenaar. In zijn kunst verwerkt De Wild songteksten van bekende nummers. Al op zijn 20e begon De Wild voor de radio te werken, deze carrière heeft hij goed weten uit te bouwen. Ruud de Wild heeft momenteel een relatie met Olcay Gulsen.

Inhoudsopgave

Huwelijken

Ruud de Wild heeft verschillende huwelijken zien stranden. Op 9 september 2000 trouwde hij met presentatrice en actrice Tatum Dagelet. In 2003 kreeg het stel samen een dochter, een jaar later gingen de twee uit elkaar. In 2004 leerde de presentator Aafke Burggraaff kennen, zij werd op 19 mei 2006 ten huwelijk gevraagd door De Wild. Het huwelijk voltrok zich op 21 september 2007, in 2009 kregen zij een zoon en in 2011 een dochter. Maart 2014 strandde dit huwelijk. Met Ilse Knijn had Ruud de Wild een relatie van 2014 tot 2018, ook deze relatie ging over. Sinds 2019 is De Wild, met tussendoor een korte pauze, samen met tv-presentatrice en modeontwerpster Olcay Gulsen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ruud de Wild (@ruuddewild)

Gezondheid

In 2020 werd er darmkanker vastgesteld bij Ruud de Wild. Tijdens de eerste twee ingrepen heeft De Wild zijn ziekte stil weten te houden, maar helaas waren deze twee ingrepen niet voldoende. Er was een grotere ingreep nodig, hiervan moest De Wild langer herstellen en dat kon hij niet meer stilhouden. Eddy Keur nam de werkzaamheden van De Wild tijdelijk over, zodat De Wild rustig kon bijkomen. De operatie is gelukkig geslaagd en 13 april 2021 kan Ruud de Wild mededelen dat hij weer helemaal schoon is. De diagnose kanker krijgen heeft wel veel impact gemaakt op Ruud de Wild en heeft hem wat kwetsbaarder en minder stoer gemaakt. Dat De Wild vervangen wordt vindt hij fijn, maar tegelijkertijd ook moeilijk. In mei 2021 geeft De Wild aan binnenkort weer terug te komen op de radio. Zijn vriendin Olcay Gulsen heeft hem volgens De Wild heel goed gesteund in deze moeilijke periode.

Pim Fortuyn

Op 6 mei 2002 was Ruud de Wild getuige van de moord op de politicus Pim Fortuyn. Fortuyn was te gast geweest in de radio-uitzending bij Ruud de Wild. Om hem te bedanken wilde De Wild Fortuyn nog een fles wijn overhandigen. Vlak voordat hij de fles kon geven werd Pim Fortuyn door Volkert van der Graaf neergeschoten. Ruud de Wild hield zich groot en presenteerde de volgende dag gewoon zijn eigen radio uitzending, de impact van de gebeurtenis was echter toch dermate groot dat De Wild daarna een tijdje niet op de radio te horen was.

Radiocarrière

Ruud de Wild heeft voor veel radiozenders gewerkt. Hij begon bij Radio 3. Vanaf oktober 1998 ging De Wild voor zowel radio als televisie werken. Een lange tijd presenteerde hij voor radiozender 3FM. Na het incident met de moord op Pim Fortuyn in 2002 had De Wild moeite om nog op dezelfde plaats te werken, toen hij in 2004 een aanbod kreeg van Radio 538 stapte hij dan ook over. Bij Radio 538 werkte De Wild tot 2007, daarna maakte hij de overstap naar de zender Qmusic. Per oktober 2010 kwam De Wild weer terug bij Radio 538, in 2015 werd De Wild vriendelijk bedankt en moest hij plaats maken voor De Coen en Sander Show. En dat terwijl de radio dj eerder dat jaar nog de Marconi Oeuvre Award voor zijn radio-carrière ontving. De Wild maakte een tussenstap bij BNR radio, om te eindigen bij Radio 2. Vanaf 2017 werkt De Wild met veel plezier voor Radio 2.

Televisie

Vanaf halverwege jaren 90 werkte De Wild voor het televisieprogramma TMF, na een tijd maakte hij de overstap naar de zender BNN. Dit leidde tot problemen met zijn werkgever bij de radio, op dat moment Radio 538, De Wild werd op non-actief gesteld. Van 2005 tot 2008 heeft De Wild voor Talpa gepresenteerd. Sinds februari 2020 is De Wild één van de vaste presentatoren voor RTL Boulevard. Voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2021 maakte De Wild een geheel eigen interviewprogramma voor de KRO-NCRV. Het programma heet Ingelijst, waarin lijsttrekkers geïnterviewd worden.