Sterren op TV

Alles over advocaat en voetballiefhebber Job Knoester

De naam Job Knoester doet niet bij iedereen meteen een belletje rinkelen. Job Knoester is een strafpleiter, met veel deskundigheid op het gebied van TBS. In zijn carrière is hij betrokken geweest bij veel grote en spraakmakende rechtszaken, denk bijvoorbeeld aan de zaak van Anne Faber. Hij wordt als deskundige gezien en wordt daardoor vaak uitgenodigd als spreker. Ook bij talkshows schuift Job Knoester met enige regelmaat aan om meer te vertellen over actuele TBS zaken. Daar zou je hem van kunnen kennen. Om een beter beeld van Job Knoester te krijgen, lees je in dit artikel meer over de bekende strafpleiter. Je komt meer te weten over zijn carrière en persoonlijke leven.

Inhoudsopgave

De carrière van Job Knoester

De carrière van Job Knoester begon aan de Rijksuniversiteit van Leiden. Daar studeerde hij rechten. Na de studie aan de universiteit begon Job Knoester in 1996 met het werken in de advocatuur. Bij een gerenommeerd advocatenkantoor in de stad Den Haag begon zijn loopbaan als strafpleiter. Als strafpleiter begeleid je strafzaken en doe je er je best voor om verdachten vrij te pleiten. Bij dit bedrijf werkte hij in totaal 20 jaar. Ook was hij er 14 jaar lang partner. De meeste zaken die Job Knoester behandelt zijn zeden- en geweldzaken. Ook wel bekend als moord en doodslag. Later werd hij ook werkzaam als docent in het strafrecht op een Hogeschool, schreef hij een handboek en commentaren voor een vakblad.

Job Knoester staat ingeschreven bij het NVSA, de vereniging voor Nederlandse strafrechtadvocaten. Zijn werk als strafrechtadvocaat bleef over het algemeen niet onopgemerkt. Volgens de professionals in de advocatuur behoort hij in de top 10 van de beste advocaten van Nederland. In de provincie Zuid-Holland stond Job Knoester in de top 3.

TBS

In oktober 2015 kreeg zijn carrière een twist, hij begon samen met Yvonne van der Hut het strafrecht- en TBS kantoor. In TBS ligt zijn specialisatie, in deze tak van de advocatuur heeft hij veel betekend. Hij wordt ook wel als autoriteit gezien, samen met een taskforce kleedt hij een adviserende rol in voor het Ministerie van Justitie. Hij staat met zijn kantoor een groot deel van alle Nederlandse TBS patiënten bij, meer dan 15 procent.

Op televisie schuift hij vaak aan bij talkshows om meer duiding te geven als het over TBS gaat. Er is in de media namelijk met enige regelmaat ophef over het TBS-stelsel.

Samen met Bas Eenhoorn had hij de missie om bij de TBS het vertrouwen in advocaten en rechters te herstellen. Dat doel hebben de twee behaald. Zonder het belang van maatschappelijke veiligheid uit het oog te verliezen. Een behoorlijke prestatie.

Het privéleven van Job Knoester

Job Knoester is geboren in Den Haag in het jaar 1968. Hij is getrouwd en heeft in totaal 4 kinderen. Op het voetbalveld is hij geregeld te vinden, is het niet voor zichzelf dan wel voor zijn zoon en beleeft hij plezier in de kroeg.