Sterren op TV
Allan Anno Dennis Stad en Land Holland's Got Talent

Auteur: Senna Reimink

Datum: 23 mei 2017

Laatst Geüpdatet: 23 mei 2017

Allan, Anno en Dennis zijn Stad en Land in Holland’s Got Talent

Allan, Anno en Dennis doen als Stad en Land mee aan Holland’s Got Talent. Het drietal vormt de eerste en enige volksboyband van Nederland. Met z’n drieën zijn ze erin geslaagd om een Golden Ticket te bemachtigen in Holland’s Got Talent. Dat betekent dat we Stad en Land sowieso terug gaan zien in de halve finale van het programma. Al waren de andere juryleden het daar niet helemaal mee eens.

Allan, Anno en Dennis zijn Stad en Land

De 26-jarige Allan Hoekman, de 34-jarige Anno van Wanrooy en de 23-jarige Dennis Baars vormen Stad en Land. Het drietal heeft in het verleden getimmerd aan een carrière los van elkaar. Voor Allan uit Drachten betekende dat vooral eigen singles maken en meedoen aan de nodige talentenjachten om een naam op te bouwen. Anno bewandelde op zijn beurt een andere weg. Hij was deelnemer aan Popstars the Rivals en won de finale. Daarna volgden vele optredens met Men2b en ook met zijn R&B-groep D-ground zat Anno niet stil. Het leverde hem onder meer een Europese tour op. Nu wil hij het ver schoppen met Stad en Land en dat geldt ook voor Dennis Baars, die ook al aardig wat singles op zijn naam heeft staan.

“We zijn alle drie volkszangers solo geweest. We hebben elkaar in de loop der jaren vaker ontmoet en we zijn vriendschappelijk goed met elkaar omgegaan. Toen hadden we zoiets van: Jongens, waarom doen we dit niet met z’n drieën. En dit is er nog niet, dus hier is Stad en Land”, vertelden ze bij Holland’s Got Talent. “We hopen dat de mensen onze liedjes mee gaan zingen en dat we nog meer leuke liedjes kunnen gaan maken. Stad en land af om te gaan optreden”, vulde Allan aan.

Stad en Land in Holland’s Got Talent

Stad en Land hebben auditie gedaan voor Holland’s Got Talent. Ze deden met hun eigen nummer Leef Vandaag mee aan de talentenjacht. Met hun optreden wisten ze in ieder geval Gordon te overtuigen, die direct op de gouden button drukte. Hij gaf de band niet voor niets de Golden Ticket. “Ik vind het al heel lang zo ergerlijk dat wij Nederlandstalige muziek en de Nederlandse artiesten in Nederland zo respectloos behandelen. Dat als er drie jongens zijn die zo begeistert zijn om dit te durven, dan denk ik: Ja, dat verdient gewoon een plek in Holland’s Got Talent.”

De andere juryleden twijfelden toch wel een beetje aan of het optreden wel een Golden Ticket waard was, al zag Chantal Janzen wel iets positiefs. “In het begin dacht ik even gaat dit nou te olijk worden. Dat was heel even, twee seconden, en daarna zag ik vooral dat jullie een hele goede stagepresence hebben en dat kun je eigenlijk niet leren. Dus dat is echt een hele grote verdienste.” Dan Karaty sloot zich aan bij de woorden van Chantal. “Het ziet er niet gecoacht uit. Jullie zijn natural en het gebeurt heel vaak dat boybands een rol spelen. En dat ziet er niet uit, als ze proberen stoer te zijn. Ik vind het mooi dat jullie zo vrolijk begonnen. Later vonden jullie je draai. Wees jezelf. Laat je niet veranderen, blijf trouw aan jezelf.”

https://www.youtube.com/watch?v=6M9LC9wLTEs

Stad en Land is te volgen via Instagram en Facebook.