Sterren op TV
Alexander Klöpping

Auteur: Senna Reimink

Datum: 1 maart 2016

Laatst Geüpdatet: 1 maart 2016

Alexander Klöpping is de internetgoeroe bij DWDD

De in 1987 geboren Alexander Klöpping duikt steeds vaker op op de Nederlandse televisie. Als internetondernemer, columnist, blogger en internetjournalist is Alexander altijd op de hoogte van de nieuwste gadgets en die wijsheid deelt hij dan ook graag met andere. Mede daarom wordt hij tegenwoordig regelmatig uitgenodigd om zijn expertise te delen met het Nederlandse publiek.

Klöpping was er als internetondernemer al op jonge leeftijd bij. Op zestienjarige leeftijd begon de in Oss geboren duizendpoot zijn bedrijf The Gadget Company. Dat bleek het prille begin te zijn van zijn carrière in de internetwereld. In 2013 verscheen de Universiteit van Nederland, een website van Alexander waarop hoogleraren colleges online kunnen plaatsen.

Alexander Klöpping in De Wereld Draait Door

Ook Matthijs van Nieuwkerk is op de hoogte van de kennis van Alexander Klöpping. Regelmatig schuift de zelfbenoemde nerd aan bij De Wereld Draait Door om zich uit te laten over de nieuwste gadgets en technische snufjes. Zijn optredens in DWDD leverden hem al bijnamen op als internetgoeroe, innovatiebeest en techpionier.

In de voorbije jaren had Klöpping het genoegen om onder andere de Oculus Rift, de iPad en Kinect te demonstreren. Ook is hij er altijd als de kippen bij als er gesproken moet worden over opmerkelijke veranderingen op het gebied van internet websites. Onder andere het nieuwe privacybeleid van Facebook werd al eens onder de loep genomen door Alexander Klöpping.

Alexander Klöpping mede-oprichter Blendle

Sinds 2014 hoeven we in de ochtend niet meer te wachten totdat de krant op de deurmat valt. Dat hebben we deels te danken aan Alexander Klöpping. Het multitalent is namelijk mede-oprichter van de website waarop lezers niet meer een hele krant hoeven te kopen, maar losse artikelen kunnen kopen die zij graag willen lezen. Marten Blankesteijn is de andere oprichter van de digitale kiosk.

Wil jij niets meer missen van deze gadgetfreak? Volg hem dan via Twitter, Facebook en Instagram.