Sterren op TV
Alexander Esther Hendriksen Ik Vertrek Montazeau

Auteur: Senna Reimink

Datum: 24 augustus 2017

Laatst Geüpdatet: 24 december 2022

Alexander en Esther Hendriksen in Ik Vertrek naar Montazeau

Alexander Hendriksen en Esther Hendriksen-Mauriks gaan in Ik Vertrek van Arnhem naar Montazeau. Ze hebben besloten Nederland achter zich te laten om elders een nieuw bestaan op te bouwen. Voordat ze daar daadwerkelijk een bestaan op kunnen bouwen, moet er echter wel het één en ander gebeuren. Terwijl ze tegelijkertijd ook gewoon door moeten werken in Nederland om aan geld te komen. In 2013 begon de zoektocht van het stel naar het ideale pand.

Inhoudsopgave

Alexander en Esther in Ik Vertrek

Alexander en Esther uit Arnhem hebben hun oog laten vallen op een charmant herenhuis in het dorpje Montazeau in de Dordogne. Aan het herenhuis moet heel veel gebeuren voordat het eindelijk omgetoverd is in een chambres d’hôtes. De twee besluiten de uitdaging aan te gaan. Ze kijken door het lekkende dak en de door de houtworm opgevreten kozijnen heen en besluiten het pand te kopen. Al hun geld gaat naar de aanschaf van het herenhuis, waarna er niets meer overblijft voor de verbouwing. Om die kosten toch te kunnen dekken, besluiten de twee werkzaam te blijven in Nederland. De 39-jarige Alexander als brandweerman en de 36-jarige Esther Hendriksen – Mauriks als beleidsmedewerker.

Alexander en Esther willen chambres d’hôtes

Alexander en Esther doen er alles aan om hun eigen chambres d’hôtes op te bouwen. Twee jaar lang wisselen ze af tussen Frankrijk en Nederland om de ideale plek voor gasten te kunnen maken. Zo nu en dan is dat het duo zwaar gevallen: “Sinds we begonnen aan dit project zijn we gestopt met leven”, zo gaf Esther al aan. Het is de vraag of de twee erin slagen om desondanks toch een succesvol bedrijf op te starten in Frankrijk.

Hoe is het nu met Esther en Alexander uit Ik Vertrek?

Alexander en Esther zijn er uiteindelijk in geslaagd om hun eigen chambres d’hôtes op te zetten in Frankrijk onder de naam Côté Verger. Op de officiële website van het onderkomen is te zien dat het gastenhuis is omgetoverd in een plek met vijf smaakvol ingerichte kamers, allen voorzien van een eigen badkamer.

Ook behoort een viertal volledig ingerichte tenten in een prachtige omgeving tot het aanbod van Alexander en Esther. Ze hebben weliswaar keihard moeten werken voor hun droompand, maar uiteindelijk zijn ze er wel in geslaagd om het voor elkaar te krijgen. Op 29 april 2017 vond de officiële opening van Côté Verger plaats. Meer info over de chambres d’hôtes kun je vinden op de officiële website.

Alexander en Esther uit Ik Vertrek zijn te volgen via Facebook.