Sterren op TV
Alex Postma, Fahdi Mokhtar, Jasper Speelman en Jannes Schuurman Idols

Alex Postma, Fahdi Mokhtar, Jasper Speelman en Jannes Schuurman in Idols

Alex Postma, Fahdi Mokhtar, Jasper Speelman en Jannes Schuurman doen een gooi in Idols naar eeuwige roem. Voor deze vier mannen zit het er uiteindelijk toch niet in, want de auditieronde is het eindstation.

Inhoudsopgave

Alex Postma verlaat Idols met ‘graftakkenhoofd’

Alex Postma doet mee aan Idols nadat hij al wat televisie ervaring heeft. De negentienjarige uit Emmeloord zag de oproep en dacht hier moet ik aan mee doen. “Ik ben het nieuwe popidool van Nederland, gewoon omdat het kan. Ik ben acteur, maar ik pak gewoon alle kansen.” We hebben Alex Postma dit jaar namelijk ook al aan het werk gezien in de RTL ziekenhuisserie Centraal Medisch Centrum. “Als ik zou moeten kiezen, dan ga ik voor de muziek.”

Het juryrapport van zijn auditie werd alleen pijnlijk. Martijn Krabbé vond het zo matig, wat hij verklaarde aan het feit dat Alex niet vaak zingt. Dat was alleen wel het geval. Veel gezelliger werd het er niet op toen Ronald Molendijk zich er ook in mengde. Het was voor Alex Postma aanleiding om zijn Idols avontuur af te sluiten met de opmerking ‘Jij hebt een graftakkenhoofd’ aan het adres van Martijn.

Volg Alex Postma van Idols ook via Facebook.

Fahdi Mokhtar in Idols 2017

Fahdi Mokhtar komt met volle overtuiging binnen bij Idols, maar hij bleek nog niet zo ver te zijn als hij zelf had gehoopt. De vijftienjarige uit Zaandam staat op met muziek en gaat er ook mee naar bed. “Vroeger werd er niet zo gewaardeerd wat ik deed. Jongens moesten altijd voetballen en ik vond zingen juist leuk. Dat vonden de jongens apart.” Fahdi kreeg dan ook flink wat over zich heen. “Ik heb het woord homo heel vaak gehoord, maar ik weet van mezelf gewoon dat ik dat niet ben.”

Zijn auditie kan de jury alleen niet bekoren, waardoor Idols snel voorbij was voor Fahdi. “Dit was echt een hele slechte auditie”, opende Jamai. “Je legde al je gevoel erin, maar je bent er nog niet klaar voor.” Ronald Molendijk was vooral opbeurend. “Je hebt het lef om hier te gaan staan. Je kiest voor een heel moeilijk liedje en die lat lag te hoog. Ga zangles nemen, ga jezelf verder ontwikkelen want veel verder dan dat is het nog niet.”

Jasper Speelman zingt bij Idols geen K3

Jasper Speelman valt direct op bij Idols. De twintigjarige is getooid met een roodgeverfde hanenkam en is een punk-fan. “Ik vind het heerlijke muziek. Alle herrie duwt je gedachtes even weg.” Stiekem is Jasper ook fan van K3 en zingt moeiteloos alle hits mee van de Belgische dames. Sterker nog, de drie huidige K3-dames hadden zelfs een succesboodschap voor hem ingesproken. En daar was Jasper flink van onder de indruk.

De jury van Idols was alleen een stuk minder in hun nopjes over de auditie van Speelman. Het zingen was niet best, terwijl zowel Martijn Krabbé en Eva Simons wel enthousiast waren over de tekst. Jasper bracht tijdens zijn auditie van Idols namelijk een eigen geschreven nummer ten gehore. Ga dus verder met schrijven, was de duidelijke boodschap.

Volg Jasper Speelman van Idols ook via Facebook en Instagram.

Jannes Schuurman aka Jannes Jordaan vlogt ook tijdens Idols

Jannes Schuurman doet mee aan Idols en wandelt overal rond met zijn selfiestick. De 23-jarige gaat online namelijk door het leven als Jannes Jordaan. Hij vlogt erop los en ziet Idols als een mooi moment om even flink wat aandacht te scoren. Want voor de uitzending van de talentenjacht was zijn bereik op YouTube nog niet zo groot met nog geen 400 geabonneerden op zijn kanaal. Erg goed ingelezen had Jannes zich ook niet voor Idols, zo geloofde hij toch echt dat Jamai tweede was geworden achter Jim… “Vloggen is nu in en dat is mijn manier om bekend te worden”, vertelt Jannes uit Ede.

“Maar het is een stuk lastiger dan ik dacht. Toch ga ik door om mijn droom te bereiken.” De jury van Idols kreeg hij in ieder geval niet achter zich. Het optreden met selfiestick zorgde al voor irritatie en dat werd erger toen hij begon te zingen. En zo is zijn droom ver weg. “Ik wil één keer op de middenstip van de Amsterdam Arena het nummer ‘Bloed, Zweet en Tranen’ willen zingen. Daarom ben ik begonnen met vloggen.”

Jannes Schuurman van Idols is te volgen via Facebook, Instagram en uiteraard YouTube.

Geplaatst door Alex Postma op donderdag 17 november 2016

Geplaatst door Jasper Speelman op zondag 20 december 2015